Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'ndan İstanbul adayı olan Binali Yıldırım, cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yıldırım 'Mazbata İl Seçim Kurulu tarafından İmamoğlu'na verildi. Memlekete hayırlı uğurlu olsun. Yapılan itirazlarla ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Nihai kararı verecek olan YSK'dır.' dedi.

Yıldırım'a belediyeye bağlı kuruluşların elektronik veri tabanında inceleme yapmak üzere 2 müfettiş ve 3 uzman görevlendirmesi soruldu.

"Belediye başkanı kurumla ilgili inceleme yaptırabilir" diyen Yıldırım, "Ama çalışanları şüpheli gibi görmekten uzak durmalı. İstanbul'un beklediği hizmetlerin ivedi olarak yerine getirilmedi" diye konuştu.

Yıldırım, belge kopyalama iddialarına İstanbul'un hizmet beklediğine dikkat çekerek karşılık verdi.

"HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"


Binali Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde: "İmamoğlu bunu yalanladıysa bir şey demeye gerek yok. Ortalıkta evraklar dolaşıyor demek ki birisi Başkan'ın imzasını taklit etti. Böyleyse bu daha vahim. Belediye Başkanı kurumla ilgili her incelemeyi yaptırabilir. Bütün işlemlerin hukuk içerisinde olması ve çalışanları şüpheli gibi görmekten uzak olunmalıdır. İstanbul için hizmetler ivedilikle yerine geitirilmedilir. Ben ülkeme bugüne kadar hizmet ettim. Konumum makamım ne olursa olsun, hizmet etmeye devam edeceğim. Tek hedefim hizmetler yaparken; insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek olmuştur. Benim için en büyük makam insanların gönlündeki makamdır. Bu yönde bir adım attıysak rabbime hamdederim. Ben hali hazırda İzmirMilletvekiliyim bu görevim devam ediyor."