Bilimsel gösterim, genellikle okunması zor olan çok büyük sayıların okunmasını kolaylaştırmak için veya çok küçük sayıları daha kolay bir şekilde ifade etmek için kullanılmaktadır. Bir sayı bilimsel gösterim ile yazıldığı zaman sayıları tekrar okumak daha kolay bir hal almaktadır. Aynı zamanda bilimsel gösterim kullanılarak yazılan sayıların anlaşılması da daha kolay olmaktadır.


Bilimsel Gösterim Nedir?

Bilimsel gösterim 1,0 ile 9,99999 çarpı bir sayı olarak ifade edilebilir. Bir sayının bilimsel gösterimi, sayının 10'un kuvveti şeklinde yazılmasını ifade etmektedir. Bilimsel gösterim tekniği, çok küçük ve çok büyük sayıların okunmasını kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir. Sayıları bilimsel gösterim yöntemine uygun olarak okumak için internette bulunan hesaplama araçlarını kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Bilimsel gösterim hem sayıların okunmasında hem de yapılan işlemlerde kolaylık sağlayan bir özelliğe sahiptir. 10'un kuvveti şeklinde yazılan sayıların başında da sıfırdan farklı ve tek basamaklı bir katsayının bulunması gerekmektedir. Bilimsel gösterim kelimesi aynı zamanda da bilimsel sunum olarak da bilinmektedir. Bilimsel gösterim, sayıların okunmasını oldukça kolaylaştıran bir teknik olarak ifade edilebilir.

Kısaca Nasıl Hesaplanır?

Bilimsel gösterimi hesaplamak için kullanılan teknikleri bilmek gerekmektedir. Bilimsel gösterim, bir sayının 10'un kuvveti olarak yazılması olarak ifade edilebilir. Bilimsel gösterim katsayısının tek basamaklı olarak ve sıfırdan farklı olacak bir şekilde yazılması gerekmektedir. Bilimsel gösterimin hesaplanması için internette bulunan hesaplama araçlarını da kullanmak mümkündür.

Bilimsel gösterim aynı zamanda yapılacak olan çarpma ve bölme işlemlerinde de kolaylık sağlamaktadır. Bilimsel gösterim oldukça fazla kullanılmakta olan bir yöntem olarak ifade edilebilir. Uzun sayıları yazmak için bir üslü sayı haline getirmek gerekmektedir. Bu şekilde sayıları yazmak ve okumak daha kolay bir hal almaktadır. Negatif sayıların da bilimsel gösterimleri bulunmaktadır.