Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter hesabından maske kullanımı konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Özlü, paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Maske ile ağzımızı kapatmak: 'ağzımdan saçacağım damlacıklarla sizi enfekte etmeyeceğim, virüse kapıyı kapadım, benimle iken rahat olabilirsin' demektir. İnsanlara saygımızın göstergesidir.

Maske takmamak veya maskeyi çenemizin altına indirmek ise: 'tükürüğümle sizin enfekte olmanıza; benim yüzümden hastalanmanıza, ölmenize aldırmıyorum; sizi ve hayatınızı önemsemiyorum; benim için saygıdeğer değilsiniz' anlamına geliyor, maalesef.

Maskeyle burnumuzu kapatmak 'başkalarının saçtığı virüsten kendimizi korumak' içindir. Maskeyi burnumuzun altına indirmek ise: 'başkalarının saçtığı damlacıklara, virüse kapıyı açık bırakmak' anlamına gelir. Bu durumda her soluk alışımız virüse bir davetiyedir.

Maskeyle ağız ve burnumuzu kapatmak ise: 'kendisiyle ve çevresiyle barışık olmak; özümüze ve başkalarına saygı duymak'tır. Yani: 'ne ben sana tüküreyim; ne de sen sana tükür!'