Bilgisayara format atma işlemler, CD veya DVD'ye yüklenmiş sistemlerden faydalanılarak yapılabiliyor. Kişiler herhangi bir format CD'si bularak, bilgisayarlarına format atmak işlemlerini başlatabilir.


Bilgisayara Format Nasıl Atılır?

Bilgisayarlar bazı nedenlerden dolayı arızalanabiliyor. Bilgisayarlar iki ana başlık altında değerlendiriliyor. Donanım ve yazılım olmak üzere, iki ana unsurdan oluşuyor. Yazılım sorunları oluştuğunda, bilgisayarların kullanılması bazen mümkün olmuyor. Bilgisayarların verdiği hatalar donanımsal değilse, yazılımlarda bir sorun olduğunu gösterir. Yazılım sorunlarında yapılacak işlemlerden biri de format atmaktır.

Format ama işlemleri bilgisayarlara birçok yöntemle yapılabiliyor. USB veya CD üzerinden format atmak mümkündür. Bilgisayara yüklenmek istenen işletim sistemi, CD veya USB üzerine yüklenerek bilgisayara format atılabilir. Format atma işlemleri, USB veya CD bilgisayara takılarak başlatılır. Bilgisayar açıldığında, F8 tuşuna basılarak CD ve USB'ye ulaşılır. Devamında format atma işlemleri gerçekleştirilir. Kişiler internet ortamında araştırma yaparak, görsellerden veya videolardan faydalanabilir.


PC Format Atma Yöntemleri

Bilgisayara format atmak için, yüklenecek olan işletim sistemine ihtiyaç bulunuyor. Forma atma işlemleri sonrasında bilgisayarda her dosyanın silineceği unutulmamalıdır. Kişiler bilgilerini farklı bir aygıta kaydederek, daha sonra bilgisayarlara aktarabilir. Forma atma yöntemlerinden biri de, CD ile format atmadır. CD içerisine yüklenecek olan işletim sistemi, bilgisayarlara kurulabiliyor.

Günümüzde format CD'leri aktif olarak satışa sunuluyor. Bilgisayar kullanıcıları format CD satın alarak, format atma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bilgisayarlara CD'lerin takılabilmesi gerekiyor. Eğer CD okuyucu bulunmuyorsa, USB bellekle de format atılabilir.