Toplumun değerleri ile bir türlü barışamayan CHP, yoğun gündem nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı laiklik histerisine geri döndü. CHP Grup Başkanvekili Özel, müftülülere nikah kıyma yetkisi verilen düzenlemeyi en kısa zamanda Anayasa Mahkemesine götüreceklerini bildirdi. Özel, tasarının Anayasaya aykırı olduğunu idida etti.

ELBETTE AYM’YE GİDECEĞİZ

Tasarının ikili bir hukuk sistemini getireceğini, kadın ve çocuklar için güvenceleri kaldırdığını savunan Özgür Özel, "Elbetteki bu kadar açık anayasaya aykırı bir hükmün Anayasa Mahkemesi tarafından oybirliği ile iptal edileceğini düşünüyoruz. Bu konuda elbette Anayasa Mahkemesine gideceğiz" ifadesini kullandı. 9’DA

CHP’Lİ VEKİLDEN BESMELESİZ ÇIKIŞ!

“Sırbistan’dan besmelesiz et gelecek” diye kaygılanan(!) CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun vekili ‘helal gıda’dan rahatsız oldu. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Siyasal iktidar bu ülkede dini referansla bir siyasal İslam modelini yaşamın her alanına yerleştirmek istiyor. Bugün helal gıda, dün nikahın müftülüklere yönlendirilmesi, ülkede dayatmacı bir değişimi görüyoruz" dedi.