İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 2018 yılında BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Düşmanlarımızın kendine ölümcül silahlar ile donatmasına asla izin vermeyeceğiz. Bugün Hizbullah'a bir mesajım var. İsrail ne yaptığınızı biliyor, İsrail bunu nerede yaptığınızı biliyor ve İsrail bu olaydan kurtulmanıza izin vermeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

PATLAMADAN ÖNCE TWEET

Netanyahu, patlamadan saatler önce ise Arapça hesabından bir tweet attı. Tweetinde tehditkar bir dil kullanan Netanyahu, "Bugün bir grubu vurduk. Kendimizi savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hizbullah dahil herkese bunu dikkate almasını tavsiye ediyorum. Bunlar boş ifadeler değil." dedi.

PATLAMADAN SONRA YARDIM TEKLİFİ

Siyonist İsrail makamları, dünyayı sarsan patlama sonrasında ise patlama ile ilgili bilgilerinin olmadığını söyleyerek Lübnan'a yardım teklifinde bulundular.

2 BİN 700 TON AMONYUM NİTRAT PATLADI

Öte yahdan, Beyrut limanında 2014'ten beri 2 bin 700 ton amonyum nitratın deponlandığı öğrenildi. Amonyum nitratın patlamasını tetikleyecek bir eylemin söz konusu olabiliceği ifade ediliyor.

İSRAİL, HİÇBİR TAŞIN ALTINI BOŞ BIRAKMAZ

Lübnan'ın başkenti Lübnan'da dün gerçekleşen ve onlarca kişinin ölümü ile binlerce kişinin yaralanmasına ve Lübnan ekonomisinin büyük yara almasına yol açan korkunç patlama akıllara merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın sözünü getirdi. İsrail'in İslam coğrafyasında çıkan bir ura benzeten Erbakan, sık sık; "Biz her taşın altında İsrail vardır demiyoruz; ancak İsrail hiçbir taşın altını boş bırakmaz" diyordu.

PATLAMADAN SAATLER ÖNCE ARAPÇA ATILAN TWEET