İran’lı yönetmen Mecid Mecidi’nin Ehl-i Sünnet’in peygamber şuuruna büyük darbe vuracak filmi Türkiye’de de vizyona girdi. Hz. Muhammed’in ses ve görüntülü olarak temsil edildiği fimle tepki büyük: Hristiyanlık adeti İslam’a bulaştırılıyor.

HAMANEY DESTEKLİ FİLM

İslam dünyasını ayağa kaldıran "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi Türkiye’de gösterimde… Mısır ve Suudi Arabistan'da yasaklanan filme İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney, çekimler sırasında Kum kenti yakınlarındaki seti ziyaret ederek sembolik destekte bulunmuştu.

PUTPERESTLİĞE DÖNÜŞ

Lübnan Müftüsü Muhammed Ali El Cuzu’nun “Bu adım İran’ın İslam’dan önce benimsediği putperestlik günlerine geri dönüştür” diyerek sert tepki gösterdiği filmde, Peygamberimiz Hz. Muhammed, sesli ve görüntülü olarak temsil ediliyor.

SES VE GÖRÜNTÜSÜ VAR

Filmde çoğunlukla arkadan ve uzun saçlarıyla görünen peygamberimiz bazı sahnelerde yandan ve yüzünün bir kısmıyla beyaz perdeye yansıyor. Bazı sahnelerde Hz. Muhammed’in Farsça konuşan bir çocuk olarak sesi duyuluyor. 171 dakikalık filmde Fil vakası canlandırılıyor.

DİYANET SAKINCA GÖRMEDİ

Filmin dağıtımcısı Şantiye Film, Türkiye’de Islam hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Diyanet Işleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği Islam tarihçileri ve hukukçuları tarafından filmin icelendiğini bir sakınca görülmediğini açıkladı. Film 300 salonda birden gösterime girdi.

"BEDELİNİ GELECEK KUŞAKLAR ÖDEYECEK"

YENİŞAFAK YAZARI YUSUF KAPLAN: İranlı / Şiî yönetmen Mecîdî'nin Hz. Peygamber'le (sav) ilgili filmi, ne kadar etkileyici olursa olsun, sonuçta Hz. Peygamber'i (sav), İslâm'ın adım adım kurulduğu, teşekkül ettiği, şekillendiği dünyayı, duyarlıkları, ilkeleri, akîdeyi heretik Şiî duyarlıklarla anlatan, büyük sahabileri gözardı eden, Peygamber şuurunu ve dolayısıyla İslâm kavrayışını Şiî duyarlıklar üzerinden silbaştan tarif ederek, Ehl-i Sünnet ana caddeyi yerle bir edecek son derece tehlikeli bir film. Bu projeye su taşıyan, bu filme onay veya fetva veren herkes vebaldedir ve bunun vebali çok ağırdır. Bunun bedelini gelecek kuşaklar çok ağır ödeyecektir. Benden hatırlatması... Vesselam.

"BU BİR HRİSTİYLANLIK ADETİDİR"

PROF. DR. CEVAT AKŞİT: Biliyorsunuz Hristiyanlar Hz. İsa’nın (A.S.) fotoğrafını önlerine koyarlar, tapınırlar. Eğer böyle bir filmle Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizi de resmetmeye ve suretini göstermeye çalışırsanız, iş Hıristiyanların adetine döner. Sadece Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin değil, Hz. Ebubekir (R.A.), Hz. Ömer (R.A.) gibi sahabilerin de resimlerini yapmak caiz değildir. Hristiyanlar Hz. İsa’yı (A.S.) resmederek ne hale getirdi bakınız. Heykellerini yaptılar. Mucizelerinden etkilenip “Oğludur” dediler. Bunun önünü almak için bizim ulemamız sonuca ulaşmadan önce sebeplerin ortadan kalkması için mücadele vermişlerdir.