Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Norveç temsilcisi Sarpsborg ile karşılaştı. Temsilcimiz Beşiktaş, Babel, Roco ve Lens'in golleriyle Sarpsborg'u 3-1 yendi. I Grubu'ndaki diğer maçta Genk, Malmö'yü 2-0 yendi. Beşiktaş ilk maçlar sonunda I Grubu'nda averajla lider oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimizden Beşiktaş, I Grubu 1. hafta mücadelesinde evinde Sarpsborg ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park'taki karşılaşmanın ilk bölümünde Beşiktaş rakibine üstünlük kurmakta zorlandı. Zaman zaman kalesinde açık da veren siyah-beyazlılar, ileri uçta etkili olamayınca ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Şenol Güneş ikinci yarıya Gökhan Töre - Ryan Babel değişikliğiyle başladı. Güneş'in bu tercihi çok geçmeden meyvesini verdi ve 51. dakikada Beşiktaş öne geçti. Orta alandan gelişen atakta topla buluşan Cyle Larin kısa pasını Ryan Babel ile buluşturdu. Ryan Babel altıpasın hemen solundan topun dibine girdi ve kalecinin yanından topu ağlarla buluşturdu.

Golden sonra rahatlayan 69'da farkı 2'ye çıkardı. Adem Ljajic'in ağ kanattan ceza sahası içine gönderdiği ortaya penaltı noktasının hemen gerisindeki Enzo Roco kafa vuruşunu yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.

Sarpsborg 2-0 sonrası Beşiktaş kalesinde net pozisyonlar yakalarken temsilcimiz rakibinin direncini bir gol daha bularak kırdı. Oğuzhan Özyakup'un ortasında arka direkte topla buluşan Jeremain Lens boş alanda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün vuruşla 82'de maçın skor 3-0 oldu.

Sarpsborg'un tek sayısı ise duraklama anlarında Kristoffer Zachariassen'den geldi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR...

90+3. Dakika. Gol! Kullanılan köşe vuruşunda topu Zachariassen kale önünde filelere gönderdi: 3-1.

90. Dakika: Sol kanattan gelişen atakta Tobias Heintz'ın pasında topa dokunuşunu Kristoffer Zachariassen yapıyor. Ön direkte bu topu kalecimiz Loris Karius yatıyor ve kontrol ediyor.

82. Dakika: GOOOLL!! Temsilcimiz Beşiktaş, Jeremain Lens'in golüyle skoru 3-0'a taşıyor.

72. Dakika: Sol kanatta atılan kısa pasla topla buluşan Harmeet Singh kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yerden etkisiz şekilde dışarı çıkıyor.

69. Dakika: GOOOLL!! Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına Adem Ljajic geçiyor. Adem Ljajic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde bu topa hareketlenen Enzo Roco kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Temsilcimiz Beşiktaş, Enzo Roco'nun golüyle skoru 2-0'a taşıyor.

65. Dakika: Adem Ljajic'in kısa pasıyla topla buluşan Cyle Larin ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye sert bir şut çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden farklı şekilde dışarı çıkıyor.

56. Dakika: Jeremain Lens'in ceza sahası yayı önünden doldurduğu topa hareketlenen Cyle Larin altıpasın hemen sağından kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kale direğinin hemen yanından dışarı çıkıyor.

51. Dakika: GOOOLL!! Orta alandan gelişen atakta topla buluşan Cyle Larin kısa pasını Ryan Babel ile buluşturuyor. Ryan Babel altıpasın hemen solundan topun dibine giriyor ve kalecinin yanından topu ağlarla buluşturuyor. Temsilcimiz Beşiktaş Ryan Babel'in golüyle 1-0 öne geçiyor.

48. Dakika: Jeremain Lens sağ kanatta topla ilerleyip ceza sahası içine topu dolduruyor. Cyle Larin bu topa gelişine vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleye yönelmiyor. Altıpas önüde savunma oyuncuları havalanan bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

İKİNCİ YARI

45. Dakika: Maçın ilk yarısından gol sesi çıkmadı.

37. Dakika: SARI KART! Amin Askar, Gökhan Töre'yi sol kanatta yaptığı sert müdahaleyle yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

30. Dakika: Oğuzhan Özyakup'un kısa pasıyla topla buluşan Adem Ljajic ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

27. Dakika: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Tobias Heintz ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ceza sahası içi sağ çaprazdan havalanan topa hareketlenen Rashad Muhammed gelişine şutunu çekiyor ancak bu top kalemizin hemen üzerinden dışarı çıkıyor.

24. Dakika: Cyle Larin'in kısa pasıyla topla buluşan Jeremain Lens topla ilerliyor ve ceza sahası yayının hemen önünden kaleye şutunu çekiyor. Bu top etkisiz şekilde kalenin yanından yerden dışarı çıkıyor.

20. Dakika: Gary Medel, Kristoffer Zachariassen'in ayağına basıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

10. Dakika: Rashad Muhammed sağ kanatta topla ilerleyip ceza sahası içine yerden pasını gönderiyor. Penaltı noktasının hemen solunda bu topa hareketlenen Tobias Heintz vuruşunu yapıyor. Bu topu kalecimiz Loris Karius müdahalesiyle kornere gönderiyor.

8. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor. Uzaklaştırılan topu diğer kanatta kontrol eden Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırılıyor.

1. Dakika: Karşılaşmaya konuk ekip Sarpsborg başladı.

BEŞİKTAŞ 3 - 1 SARPSBORG

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan, Roco, Pepe, Caner, Medel, Oğuzhan, Ljajic, Gökhan Töre, Lens, Larin

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SARPSBORG: Vasyutin, Horn, Tamm, Halvorsen, Nielsen, Heintz, Thomassen, Zachariassen, Muhammed, Mortensen, Askar

TEKNİK DİREKTÖR: Geir Bakke

STAT: Vodafone Park

SAAT: 19.55

HAKEM: Tamas Bognar

YAYIN: beIN SPORTS Haber ve beIN SPORTS 1 (Şifresiz)