Vodafone Park'ta tarihi gece... Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda sahasında ağırladığı Porto ile 1-1 berabere kaldı. Grubunda oynadığı 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve 11 puana yükselen Beşiktaş, tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselmeyi başardı. Siyah-Beyazlılar, son maçlara girilmeden lider olarak gruptan çıkmayı başardı ve Türk Futbol Tarihi'nde bir ilke imza attı.

Öte yandan Beşiktaş son 16 primi olan 6 milyon Euro'yu da kasasına koydu.

Mücadelenin 29. dakikasında Porto, Beşiktaş karşısında Felipe Augusto'nun golü ile 1-0 öne geçti: Sağ taraftan Ricardo Pereira'nın yerden sert pasına Felipe Augusto düzgün bir vuruş yaptı ve maalesef top ağlarımızla buluştu.

41. dakikada temsilcimiz Beşiktaş, Cenk Tosun'un muhteşem asistinde Talisca'nın golü ile karşılaşmada beraberliği yakaladı: Sol taraftan gelişen atakta Pereira'yı geçen Cenk Tosun ceza sahasına kat etti, boş durumdaki Talisca'ya pasını gönderdi ve Brezilyalı oyuncuya sadece dokunmak kaldı: 1-1.

İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

58. dakikada Anderson Talisca'nın pasıyla topla buluşan Ryan Babel çalımlarla ceza sahası ön tarafına ilerledi, Hollandalı yıldızın etkili vuruşunda top direkten geri döndü.

Bu pozisyondan 3 dakika sonra, sol taraftan gelişen atakta nefis çalımlarla ceza sahasına giren Ricardo Quaresma'nın harika vuruşunu kaleci Jose Sa kornere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. 11 puana yükselerek liderliği garantileyen Beşiktaş, tarihinde ilk kez gruplardan çıkarmayı başardı ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puan toplayan Türk takımı rekoruna ortak oldu.

BEŞİKTAŞ - PORTO

STAT: Vodafone Park

SAAT: 20:00

HAKEM: Antonio Mateu Lahoz

YAYIN: TRT 1 ve Tivibu Spor 2

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Adriano, Pepe, Tosic, Quaresma, Babel, Atiba, Tolgay, Talisca, Cenk

YEDEKLER: Tolga, Mitrovic, Medel, Caner, Oğuzhan, Lens, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

PORTO: Jose Sa, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera, Oliveira, Ricardo Pereira, Brahimi, Aboubakar

YEDEKLER: Casillas, Layun, Reyes, Corona, Andre, Hernani, Torres

TEKNİK DİREKTÖR: Sergio Conceiçao

VODAFONE'DAKİ 5 MAÇI KAZANAMADI

Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı son 5 resmi karşılaşmada galibiyet alamadı. Siyah-beyazlı ekip, Dolmabahçe'de oynadığı 3 lig maçının yanı sıra 2 Şampiyonlar Ligi mücadelesinden beraberlikle ayrıldı. Süper Lig'de Trabzonspor ile 2-2 ve Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasından da 0-0 beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, bu süreçte Vodafone Park'ta Monaco ve Porto ile oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ise 1-1 beraberlikle tamamladı.

BEŞİKTAŞ, 12 MAÇTIR YENİLMİYOR

Beşiktaş, Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından iç sahada rakiplerine boyun eğmiyor. 2015-2016 sezonunda Avrupa Ligi'nde iç sahada Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova'yla berabere kalan Beşiktaş, Skenderbeu karşısında da 2-0 kazanmıştı. Ancak siyah-beyazlılar, son maçta deplasmanda Sporting Lizbon'a kaybederek gruptan çıkamamıştı. 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Şenol Güneş'in öğrencileri, evinde Dinamo Kiev, Napoli ve Benfica'yla berabere kaldı.

Yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva, Olympiakos ve Lyon karşısında da taraftarı önünde galibiyete uzanmasını bildi. Bu sezon Devler Ligi'nde 3 kez iç sahada oynayan siyah-beyazlılar, Leipzig'i 2-0 mağlup ederken, Monaco ve Porto ile de 1-1 berabere kaldı. Gruptaki 5 maçta rakip fileleri 9 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 4 gol gördü.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto ile oynanan 5. hafta karşılaşmasında ideal 11'ini sahaya sürdü.

Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynanan karşılaşmada farklı bir 11'e şans veren Güneş, sakatlığı geçen Pepe'ye tarihi maçta görev verdi. Portekiz milli takım formasıyla yaşadığı sakatlık nedeniyle son lig mücadelesinde kadroda yer almayan Pepe, Porto maçında savunmanın göbeğinde her zaman olduğu gibi rakip hücumlarını engellemeye çalıştı.

Pepe'nin yokluğunda savunmada oynayan Gary Medel ise yedekler arasında yer aldı.

BABEL VE CENK DE İLK 11'DE

Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında yedek soyunan ancak ikinci yarı oyuna dahil olan Cenk Tosun ve Ryan Babel de Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu karşılaşmada ilk 11'de şans buldu. Süper Lig karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Jeremain Lens ile Alvaro Negredo, Porto maçında yedekler arasında yer alırken, bu oyuncuların yerine Cenk Tosun ve Babel görev yaptı.

CANER ERKİN KADRODA

Şenol Güneş, Caner Erkin'i de maç kadrosuna dahil etti. Süper Lig'de Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından yaptığı hareket nedeniyle 6 maç ceza alan Caner Erkin, uzun bir aradan sonra kadroda kendisine yer buldu. Cezası nedeniyle şu ana dek Aytemiz Alanyaspor, Göztepe ve Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmalarını kaçıran siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile oynanan mücadelede ise Güneş tarafından kadroda tercih edilmemişti. Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Tolga Zengin, Matej Mitrovic ve Oğuzhan Özyakup da yedekler arasında yer aldı.

ABOUBAKAR, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş'ta oynayan Vincent Aboubakar, bu sefer Porto formasıyla Vodafone Park'a çıktı.

Siyah-beyazlı takımda geçen sezon 12 lig, 6 Avrupa ve 1 Türkiye Kupası golüne imza atan Aboubakar, 169 gün sonra eski takımına karşı Vodafone Park'da sahada yer aldı.

TARİHİ MAÇA BÜYÜK İLGİ

Beşiktaşlı taraftarlar, tarihi maça büyük ilgi gösterdi ve stadı tamamen doldurdu. Karşılaşmanın başlamasını coşkulu tezahüratlarla bekleyen taraftarlar, mücadele öncesinde oyuncuları tribüne çağırarak moral verdi. Bu arada az sayıdaki Porto taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

MAÇ ÖNCESİ YEMEK

Karşılaşma öncesi siyah-beyazlı kulübün yöneticileri, Porto heyeti ve UEFA delgesine bir yemek verdi. Vodafone Park'taki restoranda gerçekleştirilen yemeğe Beşiktaş Kulübü adına başkan Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ürkmezgil ve Hüseyin Mican, Porto Kulübü Başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa ile kulüp yetkililerinin yanı sıra UEFA Delegesi Rudolphe Mannaerts katıldı. Yemeğin ardından Fikret Orman, Jorge Nuno Pinto da Costa ile Rudolphe Mannaerts'a günün anısına plaket takdim etti.