MAÇ GOLLERLE BAŞLADI
Takipçisi Başakşehir'le olan 2 puanlık farkı artırmak isteyen Beşiktaş maça hızlı başladı. Siyah-beyazlı ekip Oğuzhan-Abouabakar ikilisinin ceza sahası içinde güzel paslaşmaları sonucu golü buldu. Maçın 2. dakikasında gelen golün altında Aboubakar'ın imzası vardı.

Kasımpaşa'nın bu gole cevabı ise gecikmedi. Mücadelenin 4. dakikasında Eduok'un ceza sahası dışından attığı golle karşılaşmaya 1-1'lik eşitlik geldi.

QUARESMA PENALTIDAN ATTI
1-1'den sonra oyunda daha baskın olan taraf Beşiktaş'tı. Karşılaşmanın 32. dakikasında Adriano'nun ortasında top Popov'un eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Quaresma meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.

İlk yarı bu golle 2-1 sona erdi.

BEŞİKTAŞ FARKA GİTTİ
İkinci yarıya iyi başlayan Beşiktaş, sezonun en formda futbolcularından biri olan Talisca'nın 48. dakikada attığı golle skoru 3-1'e getirdi. 65. dakikada sahneye çıkan Babel ise farkı 3'e çıkardı.

Skorun getirdiği avantajla maçın kalan bölümünü rahat oynayan Beşiktaş, kritik Kasımpaşa karşılaşmasından 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 71 yapan siyah-beyazlı ekip, 1 maç eksiği bulunan Başakşehir'le puan farkını 5'e çıkardı. Kasımpaşa ise 43 puanda kaldı.

ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ TRABZON'DA ÇÖZÜLECEK
Beşiktaş, Kasımpaşa'yı yenerek ikinci sırada yer alan Başakşehir'le puan farkını 5'e çıkardı. Ligin 32. haftasında 21 Mayıs Pazar günü Trabzonspor'la deplasmanda karşılaşacak olan Başakşehir'in puan kaybına tahammülü yok.

Trabzonspor'u yenerek Beşiktaş'ı takibini sürdürmek isteyen Başakşehir'in olası puan kaybında Beşiktaş gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir.

HUTCHİNSON, DÖRDÜNCÜ KEZ MAÇ KAÇIRDI
Siyah-beyazlı takımda son haftalarda düşüş yaşayan Atiba Hutchinson, kadroda yer almadı. Tecrübeli oyuncu, bu sezon dördüncü kez takımının bir maçında kadroda yer alma fırsatı bulamadı. Sezon başında Kanada Milli Takım kadrosunda yer almasından dolayı Kardemir Karabükspor maçında görev alamayan, Gençlerbirliği mücadelesinde de teknik direktör Şenol Güneş tarafından dinlendirilen Hutchinson, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıdaki Fenerbahçe derbisinde de oynayamamıştı.

TALİSCA FORMASINA KAVUŞTU
Beşiktaş'ta cezası nedeniyle Bursaspor karşılaşmasında oynamayan Talisca, bir maç aradan sonra ilk 11'de yer aldı.
Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçta rakibine yönelik hareketi nedeniyle bir maç ceza alan Talisca, Kasımpaşa karşısında yine takımına hücumda destek vermeye çalıştı.

QUARESMA GOLÜ ATTI OĞLUNA ÖPÜCÜK YOLLADI
Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Quaresma, penaltı golünü attıktan sonra sevincini tribünde kendisini desteklemeye gelen ailesi ve oğluna öpücükle karşılık verdi.

TOLGAY ARSLAN, İLK 11'E ALIŞTI
Beşiktaş'ta son haftaların formda oyuncusu Tolgay Arslan, Kasımpaşa karşısında da ilk 11'de şans buldu. Hutchinson'ın sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynama fırsatı bulan Tolgay, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasının ardından Kasımpaşa mücadelesinde de görev aldı.

KASIMPAŞA'YI İLK KEZ VODAFONE ARENA'DA AĞIRLADI
Siyah-beyazlı ekip, rakibi Kasımpaşa'yı ilk kez Vodafone Arena'da konuk etti. Vodafone Arena'nın yapımı sırasında iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı ile 3. Başakşehir Fatih Terim statlarında oynayan ve lacivert-beyazlı rakibini geçen sezonki lig mücadelesinde 3. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk eden Beşiktaş, Dolmabahçe'deki yeni yerinde Kasımpaşa ile ilk maçını oynadı.

MARCELO'NUN DOĞUM GÜNÜ
Beşiktaş'ın Brezilyalı savunma oyuncusu 30. yaş gününde Kasımpaşa maçına çıktı. Vodafone Arena'daki maçlarda babalarını yalnız bırakmayan Marcelo'nun çocukları, tribünde açtıkları pankartla babalarının yaş gününü kutladı.

KASIMPAŞA'DA ÜÇ EKSİK
Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında sahada 3 oyuncusundan yoksun yer aldı. Sakatlıkları bulunan Adem Büyük ile Fode Koita, karşılaşmada görev alamadı. Kasımpaşa'nın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Atiker Konyaspor ile oynadığı rövanş mücadelesinde kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Turgut Doğan Şahin de Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Maçın hakemleri ve iki takım oyuncuları, sahaya "ALS Yaz 2576'ya gönder hastalarımıza bir nefes de sen ol" yazılı pankartla çıktı.
Karşılaşma öncesi vefat eden Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane oyuncularından "Baba Recep" lakaplı Recep Adanır için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.