Şırnak

Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı.
Bu nedenle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Mardin

Midyat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli veya hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Edirne

Edirne il merkezi ile ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının dün geceden bu yana etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Meteorolojik tahminlere göre, yağışın yarına kadar artarak devam edeceğinin öğrenildiğini belirten Özcan, "Meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak Edirne Valiliği kararıyla, kar ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ile ilçelerinde taşımalı sistemde eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.

Meteorolojik uyarı

Trakya'da bugün sabah saatlerinden itibaren hafif şekilde başlayan kar yağışının, akşam saatlerinden itibaren etkisinini arttırması ve yağışın pazartesi sabahına kadar devam etmesi bekleniyor.

Bitlis

Bitlis'in merkez, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile Van'ın Çatak ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.
Kar yağışı, kapanan bazı yollar ve karayollarındaki buzlanmalar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis kent merkezi, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.
Ayrıca, Hizan'da engelli ve hamile kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacakları belirtildi.

Van
Van'ın Çatak ilçesinde de kapanan mahalle yolları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.