35 yaşındaki Kate Middleton’un, diğer ülkeleri ziyaret ederken, tasarımcılar tarafından o ülkenin ulusal renk ve kıyafetlerinin Kate için tasarlandığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Kate Middleton ve eşi Prens William’ın Almanya ve Polonya gezisine, çoğumuzun muhtemelen gözden kaçırdığı bir detayı olan Kate'in “diplomatik kıyafetler” damga vurdu.

Berlin ziyaretinde bir balo salonunu yapılan bir kutlamada, Cambridge düşesi, yerel tasarımcı Markus Lupfer tarafından hazırlana yeşil bir elbise giydi. Kıyafet oldukça değişik bir malzemeden üretilmişti. Kumaş üzerine kabartmalarla kartal resimleri basılmıştı.

Kate bunu elbisede güzel bir detay olsun diye tercih ettiği düşünülebilir. Ancak kartalın Almanya'nın ulusal sembolü olan bir kuş olması, bunun bilinçli bir kıyafet seçim olduğu belirtildi.

Geçen hafta Polonya’ya resmi ziyarete giden Kate, William ve iki küçük çocukları, Polonya bayrağının renkleri olan beyaz ve kırmızı renkte kıyafetler giydi.

İki gün sonra Berlin'e geldiklerinde hepsi benzer tonlarda mavi renk kıyafetler giydi ve hasat çiçeği detayları yer aldı. Mavi olan hasat çiçeği Almanya’nın ulusal sembolü olan bir çiçek. Böylece Cambridge Düşesinin İngiltere dışında yaptığı resmi ziyaretlerde giydiği kıyafetlerin tamamen tesadüf eseri seçilmediği ortaya çıktı.