Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın resmi Instagram hesabından, saat 19.05 sıralarında, istifa ettiğine dair açıklama yayınlandı. Açıklamada "Bu beş yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan rabbim razı olsun" ifadeleri kullanıldı.

Twitter hesabı kapalı görünen Albayrak'ın siber saldırıya uğradığı ve istifasının gerçek olmadığı yorumları da yapıldı. Albayrak'ın istifasının doğru olduğu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz kabul etmediği, bu nedenle net bir açıklama yapılmadığı iddia edildi.

ULAŞTIRMA BAKAN YARDIMCISI: KABUL EDİLMEYECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var."

MEHMET MUŞ: GÖREVİNE DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

AK Parti Grup Başkanvekili ve MYK üyesi Mehmet Muş'un paylaşımı da istifanın doğru olduğu yorumlarını güçlendirdi: "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz."

NACİ BOSTANCI: HİZMETLERİ BİLİYOR VE AYNİ ŞEKİLDE DEVAMINI DİLİYORUZ

Ankara Milletvekili AKP'li Naci Bostancı, 'Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir' ifadelerini kullandı.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI'

AKP İstanbul Milletvekili Sare Aydın, 'Berat Albayrak bir dava adamıdır, ülkesine adanmış bir devlet adamıdır. Pandeminin tüm dünya ekonomilerini altüst ettiği bir dönemde büyüme dinamiğini ayakta tutmak için, her tür zorluğa rağmen gece gündüz çalışmıştır. Birikimiyle ülkeye hizmet etmede daha çok yolu vardır. Devam' dedi.