Portekiz Premier Ligi'nin 12. haftasında düşme hattında yer alan Belenenses ile şampiyonluk yarışındaki Benfica, Estadio Nacional'de karşı karşıya geldi. Normal şartlarda Portekiz dışında haber dahi yapılması beklenmeyen maç, yaşananlar nedeniyle bir anda dünyanın dikkatini çekti.

Corona virüsü salgını nedeniyle genç takım futbolcularıyla sahaya çıkan, önemli yıldızlarını oynatamayan, teknik direktörünü yedek kulübesinde oturtamayan takımlar görmüştük ama, Belenenses'in yaşadığını şimdiye kadar hiçbir takım yaşamadı. Benfica maçı öncesi yapılan corona virüsü testlerinde Belenenses'in 14 oyuncusunun testi pozitif çıktı. Kadrosunda sahaya süreceği 11 futbolcusu bulunmayan Belenenses, Portekiz Futbol Federasyonu'na maçın ertelenmesi talebinde bulundu.

Ancak Portekiz Futbol Federasyonu, hiç beklenmedik bir şekilde maçın oynanması şeklinde bir karar verdi. Bu karar Portekiz'de tepkiyle karşılanırken, Belenenses güçlü rakibinin karşısında 9 kişi çıktı. Belenenses, orta sahada kalecisini oynatmak zorunda kaldı.

İLK YARIDA 7 GOL

Eksik rakibi karşısında tam kadro sahaya çıkan ve ilk yarıda 7 gol bulan Benfica da tepkilerin odağı oldu. Özellikle atılan gollerden sonra yapılan sevinç gösterileri nedeniyle Benfica topa tutuldu.

İlk yarıda iki futbolcusu sakatlandığı için ikinci yarıya 7 kişi başlayan Belenenses'te, 48. dakikada bir sakatlık daha yaşandı. Bunun üzerine hakem maçı sona erdirdi. Karşılaşmayı 7-0 kazanan Benfica, şampiyonluk yarışında yoluna devam ederken, Belenenses düşme hattında kaldı.

SOARES: TARİHE BÜYÜK BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR

Karşılaşmanın son düdüğü ile birlikte gözyaşlarına boğulan Belenenses Başkanı Rui Pedro Soares, yaptığı açıklamada Portekiz Futbol Federasyonu'nu topa tuttu.

Federasyona maçın ertelenmesi için talepte bulunduklarını belirten Rui Pedro Soares şunları söyledi:

'Burada yaşananlar herkes için utanç verici… 48 yıldır futbol izliyorum. Bu sürede hiçbir zaman maça çıkamayacak bir takımın zorla oynanmaya zorlandığına şahit olmadım. Bu tutum büyük bir saygısızlıktır. Maçtan iki gün önce yapılan testlerde 14 futbolcumuzun corona virüsüne yakalandığını öğrendik. Maça çıkamayacağımızı federasyona ilettik. Ancak bize verilen yanıt '8 kişi de kalsanız maça çıkmak zorundasınız' oldu. Hayatımda o dokuz futbolcum kadar onurlu bir harekete şahit olmadım. Bu maç tarihe büyük bir leke olarak geçmiştir.'

RUI COSTA: MAÇA ÇIKMAK ZORUNDA BIRAKILDIK

Benfica Başkanı Rui Costa da yaşananlar ile ilgili maç sonrası açıklamalarda bulundu. Rakiplerinin 9 kişiyle oynayacağını maç öncesi bilmediklerinin altını çizen Rui Costa 'Kadrolar elimize gelene kadar bu durumdan haberimiz yoktu. Ben de futbol oynadım. Sahadaki futbolcuların neler hissettiğini anlayabiliyorum. Karar mekanizması devreye girmedi. Maça çıkmak zorunda bırakıldık. Bu şartlarda karşılaşmayı oynamak bizim de hoşumuza gitmedi. Portekiz futbolu adına utanç verici bir gece oldu' ifadelerini kullandı.