Müslüman aleminin 2 bayramında biri olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar için büyük bir sorun olan kurban kesim yeri arayışına bir de belediyelerin vakıf ve derneklere ait İslami kesim koşullarına uygun, hijyenik ve son teknolojiye sahip kurban kesim yerlerini yıkması eklendi.

BELEDİYELER GÖZ GÖRE GÖRE YIKTI!

Ümraniye Belediyesinin yıkım ekipleri geçtiğimiz gün Armağanevler Öğrenci Yurdu Derneği'ne ait Kurban Kesim Tesisi'ni tüm tepkilere kayıtsız kalarak yıktı. Olay yerindeki vatandaşlar 'Belediyenin görevi insana hizmet sağlamaktır, hizmeti yıkmak değil!' diyerek tepki gösterdi. Vakıf ve derneklere bağlı bu kurban kesim tesisleri binlerce vatandaş için alternatif oluştururken, belediyelerin bu tesisleri tüm tepkilere kayıtsız kalarak yıkması, 28 Şubat idaresinin 1998 yılında Kurban Bayramı'nda hayvan derilerini toplaması için tek yetkili olarak Türk Hava Kurumu'nu (THK) göstermesi sonrası yaşanan deri terörünü akıllara getirdi.

Halbuki belediyeler, halkına kurban kesecek yerler göstermesi, şayet yoksa da böyle temiz ve hijyenik yerler hazırlaması asli vazifesi değil midir?

Belediye Başkanı bir partinin değil oy versin vermesin herkesin başkanıdır ve herkese hizmet etmek zorundadır.