Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 8 bin bekçi alacağını duyurmuştu. Yapılan açıklama bekçi olmak isteyen adaylar tarafından büyük ilgi görürken 8 bin bekçiden 700’ü seçildi ve 386'de gerekli eğitimleri alarak işe başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından seçilen 386 bekçi, önceki gece işbaşı yaptı.

‘Gece Kartalları’ adı verilen bekçilere polisler de eşlik etti. Akşam saat 22.00 ile Sabah 06.00 arasında devriye gezecek olan bekçiler haftanın altı günü görev yapacak. Sadece lise mezunlarından oluşan bekçiler için 30 yaş sınırı da getirildi. Askerliğini tamamlama şartı da getirilen bekçiler vatandaşın huzuru ve güvenliğini sağlamak için silah, cop, biber gazı ve kelepçe taşıma hakkına sahipler.

Yapılan 700 bekçi alımı ve daha yapılacak olan 7 bin küsür bekçi alımında adayların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi bekçilerin ne kadar maaş aldığıydı. Yeni göreve başlayan ve görev sınırları içerisinde polislerle aynı yetkilere sahip olan bekçiler, 3 bin 500 TL maaş alacak.

KİMLER BEKÇİ OLABİLİR?

Birkaç ay önce Resmi Gazete üzerinden yayımlanan KHK ile 7 bin kadro ihtisas edilmiş ve bu kadrolara, belirlenen illerde istihdam etmek üzere bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti. Ancak yayımlanan KHK'da bekçi alım ilanının ne zaman yayımlanacağı belirtilmedi. Önceki gün düzenlenen törenle eğitimi sona eren 386 bekçinin göreve başlaması ile yeni bekçi alımlarının da yakın olduğu tahmin edilmektedir. Alımlarda KPSS şartı aranmamaktadır.