Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihale sürecinin başladığını açıkladı.

İhaleye girilecek son tarihin 14 Şubat 2022 olduğunu belirten federasyon, verilecek tekliflerin bu tarihe kadar Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu'na teslim edilmesi gerektiğini duyurdu. Teklifler oluşturulan İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek.

beIN SPORTS İLE HENÜZ ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Mevcut yayıncı kuruluş beIN SPORTS ile 2021-2022 sezonu sonunda yayın ihalesi sona erecek. Bu konuda Kulüpler Birliği'nin beIN SPORTS'la devam etmek istediği ancak şu ana kadar anlaşma zemini sağlanamadığı iddia ediliyor.

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un önerilen rakamları kabul etmediği ve Türkiye pazarından çıkmasının gündeme geldiği öne sürüldü.

YAYIN İHALESİNE ALTERNATİF ŞİRKETLER GİREBİLİR

beIN SPORTS ile henüz anlaşma sağlanamamışken, TRT, SARAN GROUP, Acunmedya gibi şirketlerin de ihaleye girebileceği belirtiliyor.

SADETTİN SARAN: BU İHALE İÇİN EN İDDİALI ŞİRKET BİZİZ

Konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Süper Lig maçlarının yayını için biz son derece iddialıyız. İngiltere Ligi'ni 50 bin dolara aldık, şimdi 50 milyon dolar civarında. Mevcut iki kanalımız 7 milyon haneye ulaşıyor. Bu ihale için en iddialı şirket biziz. Şartnameyi alıp değerlendireceğiz" demişti.

MEHMET DEMİRKOL: Acun Ilıcalı bence lige de girecek

Socrates Dergi'nin YouTube kanalında yayınlanan Oyna Devam programında, Süper Lig'in yeni yayın ihalesinde farklı şirketlerin ortak bir yayıncılık sağlayabileceğini belirten Demirkol, "Önümüzdeki dönem için kaçak yayınlar konusunda devlet adım atacak. Gelecek yılın Süper Lig yayınlarını tek bir yerde görmeyebiliriz. 2-3 şirket olabilir" ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Demirkol, "Acun ile konuştum. Aldığım izlenim bence lige de girecek. Bana 'TV8'i aldığımda da yapamazsın' diyorlardı ve yapacağım' dedi. Aldığım izlenim bence lige de girecek. Onun izlenimini aldım" dedi.