Bayram tatili nedeniyle Ankara’dan Van’a gitmek için yola çıkan Yıldız ve Kaya ailelerinin içerisinde bulunduğu otomobil kontrolden çıkıp ters döndü. Kazada yaralanan 4'ü çocuk 8 yaralı ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Kaza bugün saat 12.00 sıralarında Erzurum- Erzincan il sınırında meydana geldi. Bayram tatili nedeniyle Ankara’dan Van’ın Erciş ilçesine gitmek üzere yola çıkan Canan- Faruk Yıldız ile Gonca-Fuat Kaya çiftleri ve 4 çocuklarının içinde bulunduğu otomobil, sürücü Fuat Kaya"nın direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla attı. Refüjde ters dönenen otomobilde yaralananlar, yoldan geçen sürücü ve yolcuların müdahalesi sonucu güçlükle çıkarıldı. Yol kenarında ağaç altına ve gölge alana götürülen yaralılar, bir süre ambulans gelmesini bekledi. Gelen ilk ambulans, durumu ağır olan Faruk Yıldız ile küçük bir kız çocuğunu alarak hastaneye götürdü.

Kazayı gözyaşları arasında anlatan çocukları, anneleri öperek sakinleştirmeye çalıştı. Yol kenarında gözyaşları ile olayları izleyen 2 çocuk annesi Canan Yıldız, “Arkadaşlarımızın otomobili ile bayram tatili için Van’ın Erciş ilçesine gidiyorduk. Ama ne olduğunu anlamadan otomobil takla atıp ters döndü. Otomobilden vatandaşların yardımı ile güçlükle çıktık. Çok şükür can kaybı yok" dedi. Hafif yaralanan diğer 6 kişi de daha sonra gelen ambulanslarla hastanelere götürüldü.