Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK, Afrin'in batısındaki operasyon çerçevesinde Cinderes beldesindeki örgüte ait noktaları savaş uçakları ve topçu atışlarıyla vuruyor. Cinderes beldesinde TSK uçaklarının nokta atışları sürerken bölgede konuşlanan ÖSO birlikleri de mevzilerini en uç noktalara taşıyarak "drone"larla keşif çalışmalarına devam ediyor.

CİNDERES NEDEN ÖNEMLİ?

Cinderes beldesi, PYD/PKK’nın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bölge olmasının yanı sıra Afrin’e uzanan düz vadi özelliği taşıyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın ilerleyen safhaları açısından Cinderes bölgesindeki gelişmeler önem arz ediyor.

TOPLAM 18 NOKTA ÖRGÜTTEN KURTARILDI

Böylece Zeytin Dalı Harekatı'nın 9'uncu gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

Bölgenin en yüksek tepesi olan Burseya Dağı Afrin'e 13 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dağın alınmasının ardından TSK ve ÖSO'nun Afrin'e ilerlemesi bekleniyor.

BİR KÖYDE DAHA KONTROL SAĞLANDI

Kısa bir süre önce bir bölgede daha kontrol sağlandı. Anadolu Ajansı, ele geçirilen Burseya Dağı'nın güneyindeki Kastel Cündo köyünün PYD/PKK'dan temizlendiğini duyurdu.