AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Toplantı, Fatih Camisi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Selim Temurci, burada yaptığı konuşmada, eğer bu millet, darbeyle gelen Anayasalardan kurtulacaksa, zafer yazan bu milletin kendi anayasasını sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

"O BİZİM BAŞKANIMIZDIR"

Dünyanın gördüğü en büyük buluşma olan Yenikapı'da, o ruhun ve dirilişin sürekliliğinin, yeni bir anayasa ve sistemin yenilenmesinden geçtiğini aktaran Temurci, "Cumhurbaşkanımızı millet seçti. Halka karşı sorumluluğu var. Papyon takıp salonlarda poz vermesini, kimse bekleyemez. Koşuyor, terliyor, komuta ediyor, gücünü sandıktan, milletten, hepimizden alıyor. O bizim başkanımızdır." dedi.

Temurci, İstanbul olarak yeni anayasa ve başkanlık sistemi için üzerlerine düşen sorumluluğu, hep birlikte yerine getireceklerini belirtti.

"BAŞKANLIĞA EVET" KAMPANYASI

Selim Temurci, bu noktada, bu sürece katkı sağlamak, İstanbul’dan yola çıkan bu kutlu dayanışmanın liderinin yanında olduklarını göstermek ve milletin hissiyatına tercüman olmak için, bugün "Başkanlığa Evet" kampanyasını, "Milyonların imzası, Türkiye’nin sevdası" diyerek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım'ın huzurunda başlattıklarını ifade etti.

Temurci, 2 milyonu aşkın AK Parti üyesine ve seçmenlere, kampanya başlar başlamaz mesaj gönderileceğini anlatarak, "Başkanlığa Evet web safyamızla birlikte, İstanbul’da bu kampanyayı birlikte yürüteceğiz. Ayağa kalkarsak, çalışırsak, İstanbul teşkilatları çok daha güçlü olacak. Diyoruz ki; bu ülkede 15 Temmuz sonrası artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cumhurbaşkanımızla birlikte, yeni bir Türkiye'yi, yeni bir anayasa ile buluşturmuş olacağız." diye konuştu.

"KOALİSYON GÜÇLERİNİN YAPAMADIĞINI TÜRKİYE BAŞARDI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da atılan her adımda, hayata geçirilen her medeniyet projesinde, büyük bir darbeyle karşı karşıya kalındığını, başta uluslararası şer odakları olmak üzere Türkiye'nin gelişmesinin istenmediğini söyledi.

Topbaş, "Maalesef yakın coğrafyamızda, hepimizin tanıklık ettiği ciddi bir kaos ve sıkıntı yaşanmakta. Koalisyon güçlerinin yapamadığını, Türkiye başardı. Demek ki olabiliyormuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın o vizyonu, o azmi, o iradesi sayesinde, Türkiye artık yeni savunma sanayide dünyada söz sahibi olma gücüne erişiyor. Her alanda gelişmekteyiz." dedi.

Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından miras olarak aldıkları yolda kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.