İSTANBUL'DA PROJELER DURDU

Kadir Topbaş'ın yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi'nin iptal edildiğini, yerine metro ve hafif raylı sistemin hayata geçirileceğini bildirdi.Kadir Topbaş döneminde hazırlanan Havaray metro projesinin Sefaköy-Başakşehir hattında yapılması ve 15 kilometre uzunluğunda 117 istasyonlu bir hat olması planlanıyordu. Uysal, ayrıca Topbaş’ın 'Benim ustalık eserim' olacak dediği 'Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’ni durdurdu. Uysal, "Başlamamış bir projeyi yapmak yeni gelenin görevi değildir diye düşünüyorum. Başlamış ta yarıya gelmiş olsaydı evet o ustalığı devam ettirebilirdik. Şu anda baktığımız zaman ondan öncelikli yapmam gereken şeyler olduğunu düşünüyorum" dedi.

ANKARA'DA FISKIYE GİTTİ


Melih Gökçek’in istifasının ardından Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gelen ve tüm bürokratların istifasını isteyen Mustafa Tuna, 6 bürokratın istifasını kabul etti. Öte yandan belediyeye bağlı bütün şirketlerdeki 100 yönetim kurulu üyesinin de istifaları istendi. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi binası önündeki fıskiyeyi kaldırdı. Tuna, "Fıskiyenin ününü bilemiyorum. Geçen sayın bakanımız geldiğinde trafikte bir sıkışıklık oldu. Araçların manevra yapamaması yönünde sıkıntı olduğundan dolayı kaldırıldı. Geçmişiyle ilgili bir malumatımız yok. Uygun olan yere gidecek" dedi.

BURSA'DA TOPLU ULAŞIM FİYATLARI DÜŞÜYOR

Recep Altepe'nin yerine geyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplu ulaşımda indirimli tarifenin 25 Kasım'dan itibaren uygulamaya konulacağını açıkladı. Aktaş, metro ve tramvayda yapılacak indirim oranını 24 Kasım'daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kararlaştıracaklarını belirtti.

BALIKESİR'DE SU UCUZLADI

Ahmet Edip Uğur'un yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilk meclis toplantısında suya yüzde 25 indirim yapılacağı ve kırsaldan ise atık su bedelinin iptal edileceğini söyledi. Kafaoğlu, su fiyatlarındaki yüzde 20 teklifi değiştirerek yüzde 25 olarak komisyona havale ettirdi. Kırsal bölgelerde atık su bedelinin alınmayacak olması su faturalarını da yüzde 47 oranında düşürecek.