Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kardeş Irak halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum. Abdulmehdi ile ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Bölgesel rolünü yeniden üstlenmesiyle Irak'ın barış ve istikrara daha önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

- Türk yatırımcılar Irak'tan vazgeçmedi, işçilerimiz, mühendislerimiz bu uğurda canlarını da verdi.

- Irak'ın yeniden imarı konusunda, DEAŞ işgalinden en çok zarar gören bölgelerin kalkındırılmasına ve Irak'ın güneyine uzanan bir ticaret koridoru tesis edilmesine öncelik verdiğimizi teyit ettik. DEAŞ tarafından tahrip edilen Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının bir an önce faaliyete geçirilmesinin önemine işaret ettik.

- Türkiye-Irak arasında bir askeri işbirliği ve güven anlaşmasının yapılmasının isabetli olacağına karar verdik.

- Şu anda bildiğiniz gibi 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmini hedeflemiş bulunuyoruz. Bu hedefe iyice yaklaştık, ancak yeterli değil. Bu hedefi güncellemek durumunda olacağız, inşallah daha büyük bir hedefi işaret edeceğiz.

- Irak'ın kuzeyine uzanan bir ticaret koridorunun tesisine öncelik veriyoruz. Türkiye-Irak arasında bir askeri işbirliği ve güven anlaşmasının yapılmasının isabetli olacağına karar verdik.

- Çalışma grubumuzun Irak'ın en kısa sürede ziyaret etmesi konusunda mutabık kaldık.

Abdülmehdi'nin konuşmasından satırbaşları:

Türk halkına ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'na, bize göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ediyorum.

Türkiye ile Irak arasında 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefimiz var ancak biz bu hedefi daha da ileri götürmek istiyoruz.

Bizler Türkiye'nin ekonomide, yönetimde, teknolojide, özellikle savunma sanayisinde çok büyük başarılara imza attığını biliyoruz.

Ve şu anda, Irak'ın, Türkiye'nin sahip olduğu bu fırsatlardan en iyi şekilde faydalanmasının zamanının geldiğini düşünüyorum.

Türkiye, eskiden olduğu gibi halen Irak'ın yanında yer almaktaydı. İnsanların korkup Irak'ı terk ettiği zamanlarda Türkiye Irak'ı bırakmadı.

Birçok konuyu beraberce ele aldık. Su meselesi, petrol, enerji, sınır kapıları, ortak barajlar, birçok projenin hayata geçirilmesi ve sanayi konularını konuştuk.

Türkiye ile Irak arasında birçok anlaşma var. 2008 yılında Türkiye-Irak arasında bir güvenlik anlaşması da vardı. Ancak pratikte bu çok etkin bir şekilde uygulanamadı. Sorunların giderilmesi anlamında beraber çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.

Bazen gelişmeler, doğal olmayan çözümleri de beraberinde getirmekte. İki kardeş halk arasında ortak çıkarlar bağlamında hareketliliğimizi sürdüreceğiz.