Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu adayları tanıtım toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasetin bir hasbiliği bir de hesabiliği vardır. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti Ordu adaylarını tanıttı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi: Hilmi Güler

Akkuş: İsa Demirci
Altınordu: Aşkın Tören
Aybastı: Beytullah Geçtan
Çatalpınar: Ahmet Türe
Çaybaşı: Hüseyin Semiz
Fatsa: İbrahim Etem Kibar
Gölköy: Fikri Uludağ
Gülyalı: Talip Şen

Gürgentepe: Yaşar Şahin
Kabadüz: Yener Kaya

Kabataş: Yakup Yılmaz
Korgan: Tuncay Kiraz
Kumru: Yusuf Yalçova
Mesudiye: İsa Gül
Perşembe: Mustafa Tandoğan
Ulubey: İsa Türkcan

Ünye: Hüseyin Tavlı
İkizce: Osman Kaygı (MHP)
*Biliyorsunuz herhangi bir ayrıma düşmeden Cumhur İttifakı'nı birliğimiz için kurduk. Zıllet, illet ittifakına karşı da inşallah 31 Mart'ta Cumhur İttifakı ile buradan başarıyla çıkacağız.
Çamaş: Mahmut Ayparçası (MHP)

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"8 Ağustos 2018 tarihinde Ordu ilimizde toplam 13 adet köprü selden etkilenmiş veya yıkılmıştır. Karadeniz Sahil Yolu'ndaki Cevizdere'yi 48 günde yeniden yaparak trafiğe açtık. İnşaatı devam eden 12 köprünün 9'unu önümüzdeki Mart ayında geri kalan üç adedini de Mayıs ayında tamamlayıp hizmete alacağız. Durmak yok yola devam.

Ordumuz kadim tarihi coşkulu denizi birbirinden güzel dereleri ile çok büyük potansiyele sahip bir şehrimizdir. Ordudaki kardeşlerimiz dostlarımız olmayınca biz bu dünyayı ne edelim? Siyasi hayatımız boyunca girdiğimiz her mücadelede ham dolsun Ordulu kardeşlerimizi yanımızda bulduk. Bu vesile ile 2001 yılından beri Ordu teşkilatımızda görev yapmış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

"TRENDEN İNENLER BİR DAHA BİNEMEYECEKLER"

Siyasetin bir hasbiliği vardır. Hem de hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için benim istediğim niye yok? Ne olur bu tür şeyler olmasın.

ORDU'YA YATIRIMLAR

Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyütürken, Ordu'ya da 21 kat trilyon yatırım yaptık. TOKİ vasıtasıyla Ordu'ya 5 bin konut yaptık. Ulaşımda 50 kilometreden aldık, şimdi 152 kilometreye çıkardık. Son 16 yılda Ordu'ya toplamda 34 kilometre uzunluğunda 27 tünel inşa ettik. Hiçbir iktidar şu Karadeniz'in dağlarında, dağları delerek bunları yapabildi mi? Buralarda ne acılar çekildi... Türkiye ve Ordu'nun denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı şehrimize kazandırdık. Yolcu sayısı 1 milyonu aştı. Taşkınlardan korumak için 67 tesis yaptık. Ordu'da fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz, 309 milyon lira destek verdik.

"TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ ÇIKARACAĞIMIZI İYİ BİLSİNLER"

Şimdiden seçim sonuçlarının üzerine gölge düşürmeye çalışanlarının kime hizmet ettiğini Ordu çok iyi biliyor. Ordu, Türkiye'nin hedeflerine ulaştığı takdirde önümüzde nasıl fırsat kapıları açılacağını iyi biliyor. Bugün Afrin'in birinci yıldönümü.

Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bakanımızla, Genelkurmay Başkanımız'la oradaki komutanlarla görüştük. Orada tüm terör örgütlerini gömdük, Cerablus'ta, Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de gömdük ve bugünlere geldik. Şehitlerimiz oldu ama anneler-babalar biz biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı. O şehitlerimizle bugünlere geldik. 20 milyon kilometrekarelik vatan topraklarından 780 bin kilometrekareye geldik. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı olmasa bu da olmazdı. Şimdi bu topraklara da göz dikmeye çalışıyorlar. Bizi bölemeyeceksiniz, topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı iyi bilsinler.

İçeride dışarıda her gün ağız değiştirenlerin, politika değiştirenlerin Ordu neyin peşinde olduklarını iyi biliyor. Bunun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine sahip çıkıyor. Kimse AK Parti ile hizmet konusunda yarışmıyor. Bay Kemal SSK Genel Müdürüyken hastanelerin durumu neydi? Biz ilaç kuyruklarında neler çektiğimizi iyi biliyoruz. Geldiğimizde IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı, şimdi IMF'ye borcumuz yok, sıfırladık. Bay Kemal, 'Biz ekonomide daha iyi neticeler alacağız' diyemiyor.

"9 SEÇİM KAYBETTİ HALA KOLTUĞU BIRAKMIYOR"

9 seçim kaybetti, hala koltuğu bırakmıyor. Batı'da böyle bir şey olmaz. Biz yatırımlarımızla, onlar iftiralarıyla konuşuyor. Biz millete hizmetkar olmaya talibiz. Biz akız, onlar kara. Biz milletle yürüyoruz, onlar terör örgütlerinin yandaşlarıyla birlikte yürüyor. Avrupa'ya gidiyor beyfendi, elinde terör örgütü YPG'nin paçavrasıyla resim çektiren teröristle poz veriyor. Onlar koalisyon dönemine dönmenin özlemiyle yanıp tutuşuyor.

Bugüne kadar biz milletimizle hiçbir zaman inatlaşmadık. Millete rağmen hiçbir işe kalkışmadık. Siz isteyeceksiniz, emredeceksiniz, talep edeceksiniz biz yapacağız. Siz istikamet göstereceksiniz biz yürüyeceğiz. Siz destek vereceksiniz, biz canımız pahasına yolumuza deva edeceğiz.