Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde dünyayı güzelleştiren yegane şey siz çocukların tebessümüdür” dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen TRT 23 Nisan Gala Programı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı salonun girişinde çocuklar karşıladı. Kendisini karşılayan çocuklarla birlikte salona giren Erdoğan, farklı ülkelerden gelen misafir çocukların sevgi seliyle karşılaştı.

Küçük oyuncu Özgür Ege Nalcı ve ünlü sanatçı Burak Kut’un sunduğu programa 40 ülkeden yaklaşık 800 çocuk katılırken, çocuklar ülkelerine ait halkoyunlarını sergiledi. Lübnanlı çocuklar, önce halk danslarını sergiledi ardından “Aydamun-Lübnan Türkmenlerinden Reis’e selam, yola devam” yazılı pankart açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ayağa kalkarak çocuklara el salladı.

Kırgızistan gelen çocuklar gösterilerinin bir bölümünü içlerinden birinin söylediği "Beraber yürüdük biz yollarda" şarkısı eşliğinde gerçekleştirdi. Kırgızistan ekibi gösterilerini, birisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresinin işlendiği, diğerinde ise Türkiye ve Kırgızistan bayraklarının bulunduğu kilimleri taşıyarak tamamladı.

“SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZİN TEMİNATI, YARINLARIMIZIN UMUDUSUNUZ”

Programın sonunda çocuklara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle birlikte bir mutluluğu yaşıyoruz. Şuanda karşımda BM Genel Kurulunu andıran bu güzel atmosferden dünyanın bütün çocuklarına en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Sizlerin nezdinde tüm milletimizin, tüm çocuklarımızın 23 Nisan milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Konuşması esnasında yanına gelen çocuklarla şakalaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt dışından gelen misafirlerimizin burada bulundukları süre içinde keyifli anlar yaşayacağına, ömür boyu sürecek kardeşliklerin temelini atacaklarına inanıyorum. Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk, bir çocuğun kalbinden daha geniş bir umman yoktur. Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde dünyayı güzelleştiren yegane şey siz çocukların tebessümüdür. Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz. Siz çocuklar daha huzurlu, neşeli, adaletli, güzel bir dünyanın müjdecisi durumundasınız. Çünkü çocuk olmak coşkulu olmak, dünyaya hep temiz, duru gözlerle bakmak ve yarına o heyecanla yürümek demektir. Çocuk olmak, yüreğindeki sınırsız, hesapsız sevgiye sıkı sıkı sarılmak demektir. Sizlerin yüreğinizdeki sevgi ve umut tomurcuklarının kopartılmasına izin vermeyeceğinize inanıyorum. İyi ve nitelikli bir eğitim aydınlık geleceğimize açılan en önemli kapıdır. Bizlerde son 17 yıldır hükümet olarak eğitimi ana önceliğimiz yaptık, ülkemizdeki eğitimin kalitesini artırmak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için gece gündüz gayret gösterdik. Bizim yaşadığımız sıkıntıları sizlerin yaşamaması için gayret gösteriyoruz. Biz sizin yaşınızdayken 70-80 kişilik sınıflarda okuyorduk. Akıllı tahtaların, bilgisayarların, teknolojik araçların olmadığı bir Türkiye’de eğitim hayatımızı sürdürdük. Şimdi okula başladığınızda masalarınızın üzerinde hazır olan ders kitaplarına ulaşmak bile bizim için büyük bir sorundu. Hamdolsun son 17 yılda ülkemize yakışmayan bu eksikleri ortadan kaldırdık. Sizlere daha kaliteli ve etkin bir eğitim ortamı sunmak için önemli adımlar arttık” diye konuştu.

“BÜYÜRKEN, KARDEŞLİĞİNİZİ, SEVGİNİZİ, DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİZE OLAN İNANCINIZI ASLA TERK ETMEYİN”

Çocuklara teknoloji uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte sizlerden bazı konulara dikkat etmenizi özellikle istiyorum, büyürken, gençliğe doğru adım atarken kardeşliğinizi, sevginizi, dünyayı değiştirebileceğinize olan inancınızı asla terk etmeyin. Rengi, dili, kökeni, milliyeti ne olursa olsun dünyanın tüm çocuklarına karşı sevgi ve saygıyla yaklaşın. Modern teknolojinin, bilgisayarın, internetin, akıllı telefonların, sanal oyunların sizi esir almasına izin vermeyin. Birçok çocukların ne yazık ki, balina gibi, nasıl intihar ettiğini sizler de takip ediyorsunuz herhalde. Bu alışkanlıklar sizlere ayrı bir tehdittir. Unutmayın, yeni teknolojiler sizin hayatınızı kolaylaştırmak sevdiğiniz şeylere daha fazla vakit ayırmanız içindir. Bu araçların sizi hayattan, topraktan, akranlarınızdan, her gece gökyüzünü süsleyen yıldızların parıltısını seyretmekten alıkoymasına müsaade etmeyin” şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Size bir tavsiyem olacak, burada anneler ve anne adayları bol, ben annemin ayaklarının altını öperdim. Sizim medeniyetimizde cennet annelerin ayakları altındadır. Annemin ayaklarının altını öperek yetiştim. Anne olmazsa biz olamazdık.”

Programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye toplanan çocuklarla fotoğraf çektirdi, çocuklarla birlikte “Bana her şey seni hatırlatıyor” şarkısını söyledi.