İşte Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

Bu basın toplantısı planlanmamıştı, burada bekliyorsunuz diye geldik. Taraftarın istediği bir futbolcuyu ben de istiyorum, ben de taraftarım. Bende olan çalışanlar, elemanlar, futbolcular, teknik heyet, hepsi dünyanın en iyisi. Her gün kendimizi yenilemeliyiz. Galatasaray da, Manchester United da, Barcelona da hepsi yetersizdir çünkü sürekli yenilenmek zorundayız. Biz arkadan dolaşarak iş yapmayız. Biz hep gerçekleri söyleriz. Bunları söylerken, asla bir rakibimize gönderme yapmıyorum. Rakiplerimize çok saygılıyız. Türkiye'nin bu zorlu günlerinde sıkıntı yaşarken, sporda ek dertler ve ek kavgalar getirmek yanlısı değiliz. Buna alet olmayız. Biz rakiplerimize saygılıyız. Gelelim Emre transferine. Aldığımız duyumlar açıkça sergilenen tavır bir Galatasaraylı duruşu. Biz kendisine teşekkür ederiz. Profesyonel dünyada böyle şeyler artık kalmadı. Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu. 1-2 saat içerisinde KAP'a bonservis bedelini açıklarız. Görünen 4 milyon Euro ödeyeceğiz. Çok önemli bir kısmı sponsorumuz tarafından açıklanacak. 4 yıllık sözleşme imzalayacağız. Fenerbahçe bizim çok değerli bir rakibimiz, bu dostluğumuzu etkilemez. Resmi teklifleri yok, bir takım söylemler var. Rakipler için bir kelime kullanmam. Biz iterdik ki Emre, bize bedava gelsin, ücret almasın ama böyle bir dünya yok. Şu anda en sağlıklı transfer Muğdat transferi gibi gözüküyor ama o da bu kurla beraber acayip bir noktaya geldi. İnşallah düzelecek. Ülkemizin bu durumu geçici. Çok dinamik ve genç bir nüfusumuz var. İnşallah üreteceğiz ve bunları aşacağız. Biz hiçbir şeye sevinemiyoruz. Bir saat sonra başka bir şey çıkıyor, biz de şaşırıyoruz. İnşallah Ndiaye de olacak. Başka sözcük kullanmak istemiyorum. Bazen söyledikleriniz dünyanın öbür ucunda yankılanıyor. 750 bin Euro'ya gitti. Şu an transferde 3,35 milyon Euro açıktayız. 31 Mayıs 2019'a kadar bunu kapatamazsak 3 milyon Euro ceza öderiz! Son olarak, bizim %70'e yakın borçlarımız kısa vadeliydi. On eş gün önce bunu tersine çevirdik. Borçlarımızı yeniden yapılandırdık. 380 milyon TL'lik borcu yapılandırdık ve borçların %70'ini uzun vadeye yaydık. Tamamını da TL yaptık

Abdurrahim Albayrak ise şu açıklamalarda bulundu:

Bir insan 'Çocukluktan Fenerbahçeliyim ya da Beşiktaşlıyım' diyorsa ve çocukluktaki formalı resimlerini gösteriyorsa, onun hayalini, aşkını kırmak istemem. Sabah kimseye gönderme yapmadım Şu an gündemde Beşiktaşlı bir oyuncu yok! Bir insanın nasıl paniklediğini dün gece anladım. Dün gece benim için bir kabustu. Beyin kanaması geçiriyorum zannettim. Kendimi duşun altına zor attım... Umarım bu gece erken uyuyabilirim!

EMRE TRANSFERİNDEKİ SPONSOR

Galatasaray’ın finansal fair play kriterlerine uyum zorunluluğu nedeniyle yaşadığı transfer düğümünü Nef çözdü.

Alanyaspor ile Galatasaray arasında süren Emre Akbaba’nın transferi için süren pazarlıklarda imdada gayrimenkul devi Nef yetişti.

Ezeli rakibi Fenerbahçe’nin de transferi için devreye girdiği Emre Akbaba için sarı-kırmızı ekiple Alanyaspor arasındaki pazarlık sürecinde iki kulübün 1 milyon Euro’luk bonservis farkı nedeniyle bir türlü anlaşamaması sonrası, son şampiyonun forma göğüs sponsoru Nef, aradaki farkı karşılamayı taahhüt ederek milli futbolcuya Florya’nın kapılarını açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Forma sponsoru olduğumuz ve Galatasaray'ın ana sponsoru olarak Sarı-kırmızılı Kulübe her zaman yardım etmeye hazırız. Fınansal Fair Play yüzünden mali dengeyi sağlaması açısından ve Galatasaray taraftarlarını rahatlatmak neticesiyle Emre Akbaba transferi için elimizden geleni yaptık" dedi.