Başbakan Yıldırım'ın, "Çanakkale 1915 Köprüsü" için ilk kazmanın vurulacağı tarihi açıklaması, Lapseki ilçesinde büyük sevinç ve heyecan yarattı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan "Çanakkale 1915 Köprüsü" için ilk kazmanın vurulacağı tarihi 18 Mart 2017 olarak açıklaması, Lapseki ilçesinde büyük sevinç ve heyecanla karşılandı.

Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasındaki alanda yapılacak köprü, Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale'yi Marmara Bölgesi'nde vazgeçilmez bir konuma taşıyacak.

Köprünün, bölgede bayram ve özel günlerde yaşanan yoğun trafiğin neden olduğu sıkıntıların da önüne geçmesi bekleniyor.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın açıklamasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalarda bu tarihin beklendiğini ancak bunun resmen açıklanmasıyla heyecanlarının en üst seviyeye ulaştığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Köprü bizim için Lapseki için Lapseki'nin çevresi için önemli. Köprünün başta buraya katkısı olacak, ekonomik olarak ise çok daha fazla olacaktır, bundan eminiz."