Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde işçi, işveren ve memur sendikalarının temsilcilerine verdiği iftarda konuştu.

Yıldırım, konuşmasında çalışma hayatının vazgeçilmezi olan işveren, işçi ve memur, bütün paydaşları bir arada görmekten, aynı iftar sofrasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin bulunduğu bölgenin çevresindeki karışıklıklara ve savaşlara rağmen yatırım için en fazla tercih edilen bölgelerin başında geldiğini ifade eden Yıldırım, "Terör örgütünün 2015 yılında başlattığı çukur ve hendek siyaseti sonrası bölgede yaşanan o ciddi sorunlar, oradaki insanlarımızın evlerini terk etmek zorunda kalmaları ve bütün şehirlerin, ilçelerin tahrip edilmesi sonucu yaşanan moral bozukluğunu Allah'a şükür gidermiş durumdayız. Bölgede 20 binin üzerinde yeni konut inşa ediliyor, 23 ilimizi kapsayan cazibe merkezleri programıyla 100 milyar üzerinde yatırım talebi oldu, üç binden fazla müteşebbis müracaat etti ve çalıştırmayı taahhüt ettiği sayı 400 binin üzerinde. İnşallah bununla ilgili adımları attık" dedi.