Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de Esnaf buluşmasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, nakliyecilerin ÖTV kaldırılsın isteğine yanıt verdi. Başbakan Yıldırım, nakliyecilere ÖTV'nin kaldırılması gerçekçi değil. Gelirlerimizin büyük kısmını bu oluşturuyor. Petrol kaynaklı yakıtlardan doğalgaza, elektriğe geçiyoruz. Çeşitlendikçe bir şeyler yapılabilir. Tarımda kullanılan mazotun yarısını biz karşılıyoruz. Şu ana kadar 2017'ye ait 3 milyar lira mazot desteği yaptık. Bu destek devam edecek. ÖTV orta ve uzun vadede ele alınması gereken bir konu" dedi.

"SİSTEMİ BOZMANIN BİR ANLAMI YOK"

E-haciz konusuna da değinen Yıldırım, "E-haciz konusunu da kolayca halledeceğimizi düşünüyorum. Prim gün ödemelerindeki farklılık benim için yeni konu buna bakacağız. Emeklilikte yaşa takılma konusu değilde. Bağkur borçlanması o reformu bozmanın bir anlamı yok. Türkiye 92-93'te bu sistem bozuldu Türkiye ondan sonra krize sürüklendi. Bu saatten sonra sistemle oynamak kaldırılamayacak bir yük getirebilir" ifadelerini kullandı.

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

Küresel ekonomide son bir senedir gelişmekte olan ülkeler aleyhine bazı gelişmeler yaşanıyor. Amerika faiz artırarak yatırımcıları ülkesine geri çağırıyor. Aynı durum Avrupa içinde geçerli. Bu da dış kaynak bekleyen ülkeler için sorun oluşturuyor. Bunun için gerekli önlemleri alıyoruz.