Başbakan Yıldırım açıkladı: Esnafların kullanacağı işletme kredisi sınırını 150 binden 200 bine çıkarıyoruz. Cep ve ev telefonundaki vergiler yüzde 7,5'e düşürülecek.

10 YIL VADE İLE 500 BİN LİRA
Halk Bankası ile hükümetimiz yeni bir adım atıyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın kullanacağı işletme kredisinin sınırı 150 binden 200 bine çıkarılıyor. Bulundukları iş yerini satın almak istiyorlarsa bunun için de kredi alabilecekler. 500 bin lira kredi, 10 yıl vade.

EMLAK VERGİSİNE TIRPAN
Belediyelerde emlak vergi beyannameleri veriliyor, 4 yılda bir. Bazı belediyeler para bitince vatandaşın malına göz dikiyorlar. Buna el attık yüzde 50'den fazla artıramaycaksın. Bunların hesabını verecekler. Tıpış tıpış aldıkları paraları geri verecekler.

TELEFONDA VERGİ İNDİRİMİ
Cep telefonu görüşmesinde vergi yüzde 25, bunu yüzde 7,5'e düşüyüyoruz. Ev telefonunda da yüzde 15 bunu da yüzde 7,5'e düşürüyoruz. Cep telefonu şirketleri düşürmezse biz de onları düşürürüz. 2018 tasarruf yılı. Yeni araç alımı yok, kapattık dükkanı.

ENGELLİ ARACINDA KOLAYLIK
Engelli araçlarıyla ilgili düzenlemeyi de yaptık. Vergisiyle vs ile 150 bin liraya kadar olan araçlar hiçbir vergiye tabi olmadan alınabilecek. Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde piyasada bir canlanma olacak ve vatandaşımızın ihtiyacı ortadan kalkmış olacak. 6’DA