Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'taki temaslarının ardından geldiği Hakkari'de Cumhuriyet Caddesi'nde halka hitap etti.

Allah'tan bu birlik ve beraberliği daim etmesini dileyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Hakkari bu akşam muhteşem coşkuyla bir mesaj veriyor. Diyor ki 'Ey alçak terör örgütü ne yaparsan yap bizi bölemezsin. Biz biriz, beraberiz, biz bir ailesiyiz ve birlikte Türkiye'yiz.' İşte kalkınan büyüyen Türkiye'nin fotoğrafı Hakkari'den yükseliyor. Göreve geldiğimde bir şey söyledim. Dedim ki 'Milletimizin içi rahat olsun. Bu terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız. Terörün hayatımızı esir almasına izin vermeyeceğiz.' O gün bugün bu mücadele devam ediyor. Elhamdülillah gün geçtikçe terörün belini kırıyoruz, umudunu yok ediyoruz."

"TERÖR ARTIK ÜLKEMİZDE ASLA VE ASLA HAYAT BULAMAYACAK"

Hakkari'nin bu meydandan yüksek sesle "Ey terör örgütü bizim kardeşliğimizi asla bozamazsın, bizim yavrularımızın geleceğini karartamazsın. Türkiye'nin büyüme, kalkınma yolundaki emin adımlarla yürüyüşünü durduramazsın" dediğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: "40 yıldır bu terör belasıyla uğraşıyoruz. Binlerce insanımızı bu yolda kaybettik. Binlerce askerimizi, polisimizi ve jandarmamızı, korucumuzu maalesef terörde kaybettik, şehit verdik. Artık bu günler geride kaldı. Terör artık ülkemizde asla ve asla hayat bulamayacak. Neredelerse inlerinde, dağda, şehirde, bayırda hepsini teker teker alıp sizleri, milleti rahatsız etmekten kurtaracağız. Bundan emin olabilirsiniz. Şu anda biz burada bu toplantıyı yaparken, Hakkari'nin en yüksek dağlarında ve en derin vadilerinde Mehmetçiğimiz, jandarmamız eli tetikte, bizim güvenliğimiz için hepimizin geleceği için gece gündüz demeden gayret ediyor, çalışıyor, vatana ve millete sahip çıkıyor."

"IRKÇILIK YAPAN BİZDEN DEĞİLDİR"

Başbakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Merak etmeyin, biz alçakların önünde eğilmeyiz, sadece rükuda eğiliriz. Terör azaldıkça kaynaklarımız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Çocuklarımız okula seve seve gidecek. Böyle olunca ne olacak? Kalkınacağız. Avrupa çıldırsın, ne yaparsa yapsın, bu yürüyüşü durduramaz." dedi.

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Türk ile Kürt birdir, kardeştir, birlikte Türkiyedir. Irkçılık yapan bizden değildir. Bizim dinimizin emri budur. Irkçılık yok, etnik milliyetçilik yok, dini milliyetçilik yok, bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari'yle, Kırklareli'yle, Sinop'la, Hatay'la, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla hep biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz."

İKİ MÜJDE BİRDEN VERDİ

Hakkari'ye yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: 2 önemli konu, önemli müjdem var. Birincisi hava soğuk değil mi? Bunun için doğalgaz lazım. Hakkari'ye doğalgaz geliyor, doğalgaz. Vali beye sordum 2019 diyor, olur mu? O halde daha erken getirelim değil mi? Ayrıca Hakkari-Yüksekova arasına 9 kilometrelik tünel yapacağız'