Başbakan Yıldırım, enerji güvenliğinin ancak birlikte ve tutarlı bir mücadele yöntemiyle sağlanabileceğini söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Petrol Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Terör başta olmak üzere asimetrik tehditlerle etkinlikle ve kalıcı bir mücadele şarttır. Bu mücadelenin bir terör örgütüne karşı bir başka terör örgütünün kullanılarak yapılamayacağı aşikardır. Sorunları çözerken yeni sorunlara yol açmaktan özenle kaçınmalıyız. Enerji güvenliği ancak birlikte ve tutarlı bir mücadele yöntemiyle sağlanabilir" şeklinde konuştu.

'BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ ŞART'

"Bölgesel işbirliğinin ne derece etkili olabildiğini Azerbaycan, Gürcistan ile gerçekleştirdiğimiz Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hatlarıyla bölgede ve dünyada gösterdik." diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu iş birliğini şimdi de güney gaz koridoru kapsamında gerçekleştirdiğimiz Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesiyle taçlandırıyoruz. TANAP'ın önümüzdeki yıl devreye girmesiyle birlikte Türkiye her yıl Azerbaycan'dan ilave 6 milyar metreküp doğalgaz alacak. Ayrıca 2020 yılından itibaren bu hattan Avrupa'ya 10 milyar metreküplük bir gaz sevkiyatı söz konusu olacak. Bu gazın, daha sonra yine güney gaz koridorunun parçası olan Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattıyla Avrupa'daki tüketici ülkelere ulaşması mümkün hale gelecek"

'ADIMLARIMIZI KARARLILIKLA ATIYORUZ'

Yıldırım şöyle konuştu: Uluslararası Enerji Ajansı tarafından ilk yakıt olarak tabir edilen enerji verimliliği arttırılması ve yerini yenilebilir kaynaklardan azami ölçülerde istifade edilmesi nükleer enerjinin de kullandığımız kaynaklar arasına eklenmesi, enerjiyi depolama kapasitesinin arttırılması için gereken altyapının gerçekleştirilmesi kararlılıkla attığımız adımlardan sadece birkaçıdır. Milli enerji ve madenler politikasıyla yaklaşımımızın çok yönlü ve kapsayıcı rolünü ortaya koyduk"