Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

ANA SÜTÜ GİBİ AK OLAN ANADİL KÜRTÇE YASAKTI

Eski Türkiye'de ana sütü gibi ak anadil Kürtçe yasaktı. Türküler, şarkılar yasaktı. Anaların yavrularıyla konuşması yasaktı. Bu ülkenin birliğine, kardeşliğine operasyonlar gerçekleştirildi. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler 250 can aldı. Türkiye bütün acıları yaşadı. Gençler bu badirelerden geçerek bugünlere geldik. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz andan bugüne kadar bir daha bu olayların yaşanmaması için yola çıktık. Milletle elele, gençlerle elele, gönül gönüle bu acıların sona ermesi için mücadele yaptık. 80 milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele verdik. Geçmiş Türkiye ile gelecek Türkiye arasındaki farkı düşünmenizi istiyorum kardeşlerim. Düşünün şiddet yoluyla milletin esir almaya çalışanların halini düşünün.

BUNLAR HANGİ OYUNUN PEŞİNDE? ÇETE KARDEŞLİĞİ YAPIYORLAR?

Hayır cephesindeki şer odaklarıyla ele ele verenleri görün artık. Bunlar Türkiye'yi o eski günlere getirmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Bunlar tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi bir kez daha yanyana geldiler, kafa kafaya verdiler. Kurulan tezgahı Batman görür mü? Buradan şer odaklarına sesleniyorum. Halkın iradesine ipotek koyamazsınız. İşte Batman burada, ayyıldızlı bayraklarla size en güzel cevabı veriyor.

SİZ HDP'YE BİR ŞANS VERDİNİZ AMA ONLAR KANDİL'E BAKTILAR

Geçmişte Batman'ı il yaptılar, plaka verdiler öylece bıraktılar. Onlar Ankara'da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken Gercüş'ün, Hasankeyf'in geleceği onları çok ilgilendirmedi. Onlar Ankara'da hukuk terazisine taş koyanlardı. Batman'daki vatandaşları hissetmediler. AK Parti ise Batman'ı Türkiye'nin geleceğine hazırlamak için çalıştı. Batmanlılar'ın yüzünün gülmesi için çalıştı. Bu terör örgütüne sizler 7 Haziran'da HDP'ye bir şans verdiniz, deniz ki, "Artık çözüm olsun kardeşlik olsun". Ama onlar bu şansı kullanamadılar. Kandil'in emrine girdiler, çukurlar kazdılar, hendekler kazdılar, geleceğimizi, gençlerin geleceğini kararttılar.

Buradan söylüyorum Kürtlüğünüzle, Araplığınızla, Türklüğünüzle iftihar edin. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ayyıldızlı bayrağımızla, Türkiye Cumhuriyeti'yle, devletimizle gurur duyun. Kaderimiz, tasarımız, geleceğimiz birdir bizim. Bizim siyasetimiz çamur, çukur siyaseti değil eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Ben Bakan'den Batman'a geldiğimde havalimanının halini çok iyi hatırlıyorum. Barakanın altında, yağmurun altında saatlerce insanların nasıl bekletildiğini hatırlıyorum. Orada söz verdim, "Batman'a en güzel havaalanı yapacağız" dedim. Yaptık mı? Bu çukurcu, hendekçi belediyeler çevre yoluna karşı ne kadar engel çıkardılar. Ama şimdi artık onlar yok! Görüyorsunuz Batman pırıl pırıl oluyor. Yeşilliğiyle, sokakların temizliğiyle, altgeçit, üstgeçitleriyle Batman her gün daha da güzelleşiyor.

ÇUKURCU HAİNLER DUYSUN: BATMAN'I CAZİBE MERKEZİ YAPIYORUZ

2045 yılına kadar Batman'ın içme, kullanma suyunu, problemini çözüyoruz. Yetmedi 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini de Batman'a kazandırıyoruz. 135 kilometrelik Batman-Bitlis karayollarını bitirmek üzereyiz. 933 konut daha yapıyoruz. Türkiye'nin ikinci büyük barajını bitiriyoruz. Ilısu bitiyor. Hasankeyf yeniden yapılıyor. Hasankeyf'e yapılan köprüler, İstanbul boğaz köprüsünden daha da uzun. Batman'a yakışır bir cami yapıyoruz. Çukurcu alçaklar duysun, Batman'ı cazibe merkezi yapıyoruz. Gençler size yeni iş alanları ortaya çıkacak. Burada binlerce kardeşimiz iş bulacak, aş sahibi olacak. Herşey daha güzel olacak. Bu alçaklar, bu bölücüler birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaklar.

NE YAPARSANIZ YAPIN BU MİLLET BU OYUNU BOZACAKTIR

Milletin yapacağı anayasadan korkanlar. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi hayır kampanyası için çalışıyor. Bunları gören Avrupa'da boş durmuyor. Avrupa'da onlara katıldı. İstediğiniz kadar beraber olun. Ne yaparsanız yapın bu millet bu oyunu bozar. Biz karıncalar gibi çalışmaya talibiz. Ağustos böcekleri gibi CHP'nin, HDP'nin yaptığı gibi lafla ömür doldurmaya gelmedik. 15 yıldır durmak yok yola devam diyoruz. Batmanlı çocukların yüzü gülmeden bize rahat yok. Batmanlı anaların rahat uyumadan bize gülmek yok. Bu sözleri ne kadar samimi, ne kadar gönülden söylediğime siz şahit olun. Ben Anadolu toprağının çocuğuyum. Bu toprağın çocuğuyum. Bu toprakların çilesiyle büyüyüp geldim. Sizleri bizden başka kimse anlayamaz