Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu millet yaşadıkça, bu hainleri ve arkalarındaki çeteleri hem deşifre etmeye devam edecek hem bunlardan hesap sormaya, burunlarından fitil fitil getirmeye devam edecek" dedi

Kurtulmuş, Fransa'nın Strazburg şehrindeki bir otelde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıl dönümünde düzenlenen "İçimizdeki kahramanlar" adlı programa katıldı. Kurtulmuş burada yaptığı açıklamada, "Biz topraklarımızda, ülkemizde nice ihanetler gördük, nice arkadan hançerlenmelerle karşı karşıya kaldık. Hem de içimizden uzayan bazı eller vasıtasıyla ülkenin, milletin önü kesilmeye çalışıldı ama sizi temin ederim ki 15 Temmuz'da karşılaştığımız ihanet, Türkiye topraklarının, Türkiye tarihinin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ihanetlerin başında geliyor" diye konuştu.

'YAPTIKLARININ HESABINI VERECEKLER'

Kurtulmuş, şunları söyledi: "Şimdi Avrupa'da da dünyanın pek çok yerinde de görüyorum. Kuzu postuna bürünmüş canavar rolündeler. Gencecik çocukları, babalarından, analarından ayıracaksınız. Niçin? Pensilvanya'da oturan bir caninin verdiği emirler üzerinden. Bu ihaneti unutur muyuz? Bu ihaneti sahiplerine unutturur muyuz? Asla unutmayacağız. Bu millet yaşadıkça, bu hainleri ve arkalarındaki çeteleri hem deşifre etmeye devam edecek hem bunlardan hesap sormaya, burunlarından fitil fitil getirmeye devam edecek. Biz, hesabı millet adına mahkemelerde sorarız, hukuk çerçevesinde sorarız. Haksızlık yapmayız, zulmetmeyiz ama herkes de yaptığının hesabını verecektir. Bunu unutmayacağız, unutturmayacağız."