Başbakan Binali Yıldırım AK Parti milletvekillerine düzenlenen iftar programında konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

DAHA FAZLA VATANDAŞLARIMIZLA GÖRÜŞÜN

Özellikle Ramazan boyunca sizden istirhamım daha fazla vatandaşlarımızla görüşün. Zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde buna her şeyden fazla ihitiyacımız var. Adalet demek paylaşmak demektir. Bu mübarek ay bu anlamda bize çok fazla imkan sunuyor. Bu mübarek ayda şehit yakınları gazilerimiz kimsesizlerimiz mutlaka unutulmamalıdır. Türk milleti merhametli bir toplumdur. Gelişmiş ülkeler bizi anlamıyor. Hele de gelişmiş ülkeler ülkemizi anlayamıyor. İnsan olmayan yerde huzur olmaz paylaşım olmaz. Biz mazlumlara hep kucak açtık bundan sonra da kucak açmaya devam edeceğiz.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAĞIZ

Biz kimsesizlerin kimsesi sessiz yığınların sesi olmaya devam edeceğiz. Özellikle belediyelerimize çok büyük iş düşüyor. Belediyelerimizin Ramazan'da yaptıkları diğer partilerle kıyaslanmayacak kadar çoktur. Terör nedeniye ciddi sıkıntılar yaşamış vatandaşlarımızla bir araya gelecekler kaynaşacaklar. Acıları ve kederleri unutacaklar.

SORUNLARI TORUNLARA HAVALE ETMEDİK

AK Parti kurulduktan hemen sonra iktidara geldi ve o gün bugündür tek başına iktidarda. Kurulduğu gündem bu yana da vatandaşlarımızın katkısı da artıyor. Bunun bir tesadüf olduğunu düşünemeyiz. Bu sorunları torunlara havale etmemenin sonucudur.

Bu kadar sene iktidarda kalıp tazelenerek tekrar iş başına gelmek görülmüş bir durum değildir. Bu da sizlerin sayesinde olmuştur. Bu bizi asla kibirli hale getirmemeli. İktidar olmak güzel bişeydir. Son 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde mizmin hale gelmiş ama asla yapılmamış projeler iktidarımız döneminde hayat bulmuştur.

Derdiniz olmazsa vatandaşın beklentisi uykularınızı kaçırmazsa bunları yapamazsınız. AK Parti iktidarında dünya bir krizden başka krize sürüklenirken en büyük projeleri yapmak da bize nasip oldu.

HAYAL OLAN PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

AK Parti ülkemize miletimizin hayali olan projeleri birer birer gerçekleştirdi. 30 Haziran'da 6 dakikada İstanbul'dan Yalovaya gitmek anlamına geliyor.İşte medeniyet bu. Medeniyet demek vatandaşın hayatını kolaylaştırmak demek.Bunu da AK Parti kadroları yapar.

AK PARTİ MÜHRÜNÜ VURMUŞTUR

Türkiye sağlıkta eğitimde muazzam bir değişim yaşadı. Torpille ders kitabı satılan dönemden öğrencilerimizin kitaplarının masalarında kendilerini beklediği döneme geldik. Okul öncesi rğitim yüzde 70'ler seviyesine geldi. Benim 3 buçuk yaşındaki torunum da artık okula gidiyor. Hayatın her alanında AK Parti mührünü vurmuştur. Bunları yaparken nasıl yaptık ona bir bakalım . Bir yandan da bizi sağdan soldan bizi taciz edenler vardı. Onlarla mücadele ede ede bu güne geldik. Cumhurbaşkanlığı seçimine bakın. Biz mi bu yöntemi tasarladık? İçat çıkardılar icat! Biz de millete gittik ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanını da millet seçti ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu milletin başına geçti.

GELİN BU ANAYASAYI YAPALIM

Yeni anayasa konusunda da her türlü imkanları sağladık ama olmadı. Son kez diyoruz ki ey siyasi rakiplerimiz gelin bu anayasayı yapalım. Türkiye'yi istikrarını sürekli hale getirecek, Türkiye'yi siyaseten zayıflatmayacak iradeyi hakim kılacak bir sistemi kuralım. Gelin siz de bu şerefe ortak olun ama biz yokuz diyorsanız kusura bakmayın her yorulduğunuz yere bir han kuramayız. Biz bu anayasayı Meclis'e getiririz Meclis'te bu konu hakkında kararını verir.

MECLİSİ ÇALIŞTIRMALIYIZ

Biz 317 milletvekili ile büyük bir grubuz. Böyle büyük bir grubun karar yeter sayısında asla ve asla sıkıntı yaşamamsı lazım. Bu bizim grubumuz için çok büyük bir eksiklik olur. Bu alanda bir gevşeklik başladımı biz Meclis'i çalıştıoramayız. Biz Meclis'i, çalıştıramazsak vaatlerimizi geciktiririz. Bunun hesabını vatandaş bizden sorar. Muhalefet işini yapıyor. Onların işi engellemek. Önümüzde çok yoğun bir programımız olacak. Bu konuda sizlere güveniyorum. İnşallah bu muhalefetin umutlarını boşa çıkarıp milletin umudunu yeşerteceğiz. Eğer çalışmalarımızda bir gevşeklik olursa yaz tatili de olmayabilir. Yapacaklarımız belli bunu bir aydada yaparız dört ayda da yaparız. Bizi yorma Başbakanım yavaş yavaş yapalım tatil bizim neyimiz derseniz oda sizin bileceğiniz iştir.