Spor Toto Süper Lig'de 4. haftasında Medipol Başakşehir milli takım arası öncesi Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanında 1-0 galip gelerek moral depoladı. Turuncu-lacivertliler, bu haftaya kadar elde ettiği 3 galibiyet, 1 yenilgiyle 9 puan topladı ve kendine 3. sırada yer buldu. Son iki sezon şampiyonluk yarışı veren Abdullah Avcı'nın takımı, yeni dönemde de bu iddiasını sürdürmek istiyor.

Geçtiğimiz sezonu tekrarladı

Medipol Başakşehir, 2018-2019 sezonunda 4. haftaya kadar elde ettiği galibiyet ile yenilgi sayıları ve puan-sıralama döngüsünü geçtiğimiz sezon da yaşamıştı. Turuncu-lacivertli takım, 2017-2018 sezonunda da ilk 4 haftayı 3 galibiyet, 1 yenilgi sonucu 9 puanla 3. sırada bitirdi.

Abdullah Avcı'nın ekibi, ilk haftada sahasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etmiş, bir sonraki hafta ise deplasmanda Karabükspor'a 3-1 yenilmişti. 3. haftada evinde Konyaspor'u 2-1 geçen İstanbul temsilcisi, 4. hafta da deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etmişti.

Başakşehir, bu sezon söz konusu periyotta geçtiğimiz sezona göre aynı gol sayısında kaldı ancak 3 gol daha az yedi. İlhan Cavcav sezonunun ilk 4 haftasında rakip ağlara 7 gol bırakan, kalesinde ise 6 gol gören turuncu-lacivertliler, Lefter Küçükandonyadis sezonunda ise attığı 7 gole karşılık, 3 gol yedi.