Süper Lig'in 12. haftasındaki kritik mücadelede Galatasaray deplasmanda Medipol Başakşehir'e 5-1 yenildi. Sarı-Kırmzılı ekip, rakibine karşı son 4 maçta 3 mağlubiyet, 1 beraberlik yaşadı. Öte yandan Cimbom, ligde Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon ve Başakşehir ile oynadığı son 14 karşılaşmada galibiyet göremedi. (10 mağlubiyet - 4 beraberlik)

Bu sonucun ardından 26 puana yükselen Abdullah Avcı ve öğrencileri, aynı puandaki Galatasaray'ı yakaladı.

Mücadelenin 20. dakikasında Galatasaray'da sarı kart gören Fernando, Alanyaspor maçında cezalı duruma düştü.

25. dakikada Başakşehir, Joseph Attamah ile 1-0 öne geçti: Sağ kanatta Edin Visca'nın ortasına çok iyi yükselen Joseph Attamah'ın kafa vuruşunda top Muslera'nın sağından ağlarla buluştu.

41'de Başakşehir, Emmanuel Adebayor ile farkı ikiye çıkardı: Yine sağ kanatta Edin Visca'nın ortasında, Adebayor kafayı vurdu ve yerden de seken top bir kez daha filelerle buluştu: 2-0.

Mücadelenin ilk 45. dakikası ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

55. dakikada Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in harika golüyle farkı bire indirdi: Latovlevici'nin ortaladığı topu iyi takip eden Bafetimbi Gomis'in arka direğe doğru aşırarak yaptığı kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 2-1.

Bu golden 3 dakika sonra, Adebayor ile Medipol Başakşehir tekrar farkı ikiye çıkardı: Denayer'in uzaklaştırmak istediği top Mossoro'da kaldı. Mossoro'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Adebayor rakibinden sıyrılıp şutunu çekti ve savunmaya da çarpan top yön değiştirerek filelerle buluştu: 3-1.

75. dakiakda Başakşehir'de Eljero Elia, ceza sahası içinde Maicon'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı vuruşunu gole çeviren Adebayor hat-trick yaparak gecenin yıldızı oldu: 4-1.

Fatih Terim Stadı'ndaki son sözü Kerim Frei söyledi ve maç Başakşehir'in 5-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

BAŞAKŞEHİR - GALATASARAY

STAT: Fatih Terim

HAKEM: Ali Palabıyık

SAAT: 19.30

YAYIN: beIN Sports1

CEZALILAR: Serdar Aziz, Feghouli (Galatasaray), Caiçara (Başakşehir), SAKATLAR: Egemen, Chedjou, Mehmet Batdal, Mahmut Tekdemir (Başakşehir)

GALATASARAY: Volkan, Uğur, Attamah, Epureanu, Clichy, İrfan Can, Gökhan İnler, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Tolga, Belhanda, Eren, Gomis

TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

MAÇTAN NOTLAR

NAİM SÜLEYMANOĞLU İÇİN SAYGI DURUŞU

3'üncü İstanbul Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan Medipol Başakşehir - Galatasaray mücadelesi öncesi, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

FERNANDO, ALANYA MAÇINDA YOK

Mücadelenin 20'nci dakikasında rakibine yaptığı hareketten dolayı sarı kart gören Fernando, sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'in 13'üncü haftasında oynayacağı Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

MAÇA İLGİ BÜYÜK

Medipol Başakşehir - Galatasaray mücadelesine taraftarların ilgisi büyüktü. Galatasaray taraftarları, 3'üncü İstanbul Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan maçta tribünün kendilerine ayrılan kısmını doldururken, Medipol Başakşehirli taraftarlarına ayrılan bölümlerde yer yer boşluklar görüldü.

BÜYÜK MAÇ GOLCÜSÜ ATTAMAH

Mücadelenin 25'inci dakikasında Edin Visca'nın kullandığı serbest vuruşta golü bulan ve takımını 1-0 öne geçiren Joseph Attamah, bu sezonki 2'nci golüne imza attı. Ganalı oyuncu ilk golünü 4'üncü hafta oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında kaydetmişti.