Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Alman ekibi Hoffenheim'a deplasmanda 3-1 mağlup oldu. Alman ekibi bu sonuçla beraber kulüp tarihindeki ilk Avrupa zaferini elde etti.

Grupta oynanan diğer maçta ise Ludogorets deplasmanda Braga'yı 2-0 yendi. Bu sonucun ardından grupta 7 puana yükselen Ludogorets, liderlik koltuğuna yükseldi. Braga 6 puanla ikinci, ilk puanlarını alan Hoffeheim 3 puanla 3. sırada yer aldı. Grupta 1 puanı bulunan Medipol Başakşehir ise son sıraya geriledi.

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçın 52. dakikasında gol perdesi açıldı: Kerem Demirbay'ın kullandığı köşe vuruşunda, Benjamin Hübner kafayla topu ağlara göndererek Hoffenheim'ı 1-0 öne geçiren isim oldu.

59. dakikada skor 2-0 oldu: Yine Kerem Demirbay'ın ceza sahası içine yaptığı ortada, topa hareketlenen Nadiem Amiri sağ ayağı ile gelişine vuruşunu yaptı ve topu ağlarımızla buluştu.

75. dakikada Hoffenheim, Nico Schulz'un attığı gol ile 3-0 öne geçti: Epureanu'nun uzaklaştırmaya çalıştığı topu sol çaprazda Philipp Ochs kafa ile ceza sahası içine indirdi. Ceza sahası içi sol çaprazda topa hareketlenen Nico Schulz bekletmeden sol ayağı ile sert bir şut çekti ve bir kez daha ağlarımızla buluştu.

Gecede son sözü ise Napoleoni söyledi: 3-1.

HOFFENHEIM: 3 - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 1

STAT: Rhein-Neckar Arena

HAKEMLER: Aleksei Eskov, Dmitri Mosyakin, Igor Demeshko (Rusya)

HOFFENHEIM: Baumann, Kaderabek, Hübner, Posch (Dk. 69 Zuber), Schulz, Geiger (Dk. 72 Polanski), Vogt, Kerem Demirbay (Dk. 63 Ochs), Amiri, Uth, Wagner

BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy (Dk. 82 Alparslan Erdem), Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci (Dk. 63 Mahmut Tekdemir), Tunay Torun, Kerim Frei, Mevlüt Erdinç (Dk. 63 Napoleoni), Mehmet Batdal

GOLLER: Dk. 52 Hübner, Dk. 59 Amiri, Dk. 75 Schulz (Hoffenheim), Dk. 90+3 Napoleoni (Medipol Başakşehir)

SARI KARTLAR: Dk. 32 Wagner, Dk. 55 Geiger, Dk. 74 Hübner (Hoffenheim), Dk. 50 Kerim Frei, Dk. 55 Gökhan İnler, Dk. 57 Caicara (Medipol Başakşehir)