İnkumu açıklarında batan yük gemisinden kurtarılan 6 mürettebatın hastanedeki tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. 1 mürettebatın cesedine ulaşılırken 5 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Tipi ve yoğun kar yağışı arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırırken Sahil Güvenlik helikopteri ise Amasra ilçesinden olumsuz hava koşulları sebebiyle kalkış gerçekleştiremedi.

Olay yerinde bulunan Bartın Valisi Sinan Güner gazetecilere yaptığı açıklamada çalışmaların karadan sürdüğünü ifade ederek şöyle dedi:

"Hava şartları çok kötü. Tipi ve kar fırtınası var. Sahil Güvenlik helikopteri Amasra'da. Hava şartlarından dolayı kalkamıyor. Orada ayrıca denizde hortum da var. Hava unsurunu kullanamıyoruz. Deniz unsurlarımız da dün büyük özveri gösteren cesaret gösteren sahil güvenlik botu bu gün denize açılamadı. Son şey kaldı. O da karadan yapılan faaliyetler. Şu anda AFAD, jandarma ve sahil güvenliğin deniz altı su altı ekipleri şu anda karadan arama tarama faaliyetleri yapıyor. Buradaki vatandaşlarla da sürekli iletişim halindeyiz. Sürekli çevreyi gözetlemelerini istiyoruz. Bir ihbar geldi. İki kişinin cesedi olabileceği ihtimali olan bir görüntü alındığı ihbarı ulaştı. Hemen AFAD ekipleriyle, sahil güvenlik ekiplerini sarp araziye gönderdik. İplerle bir buçuk saatlik iniş gerçekleşmesi lazım. o gerçekleştikten sonra. Gelecek haberi bekliyoruz. İki kişi olduğu söyleniyor. Karadan çalışmalara devam ediyoruz. Havadan ve denizden şu anda devam etme ihtimalimiz yok."