İstanbul Şişli'de dün banka şubesine giren silahlı kar maskeli bir kişi güvenliği etkisiz hale getirerek tabancasını aldı.

Daha sonra 90 bin lira, 25 bin dolar ve 19 bin euroyu alarak kaçtı. Bankadan koşarak kaçan şüpheli bir süre gittikten sonra kıyafetini değiştirdi. Bir taksiye bindi ve Okmeydanı'nda indi. Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin Okmeydanı'nda oturduğu evi bastı.

İLK TEPKİSİ: BENİ NASIL BULDUNUZ?

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre çevresine kendini Barış adıyla tanıtan Özkan Beşkardeş'in ailesine, "Bin 500 liralık kirayı ödedim. Kıbrıs'a gidiyorum" dediği belirlendi. Polis bu bilgi üzerine yoğunlaşarak Beşkardeş'in Harem Otogarı'ndan bindiği otobüsle Antalya'ya gittiğini belirledi. Ekipler Gebze Otogarı'na giren otobüse soygundan 8 saat sonra operasyon yaptı. Özkan Beşkardeş, yolculuk yaptığı 38 numaralı koltukta yakalandı. Kardeşine ait cep telefonu kullanan Beşkardeş'in polise ilk tepkisi, "Beni nasıl buldunuz" oldu.

35 HIRSIZLIK OLAYINDAN KAYDI VAR


İstanbul'a getirilerek sorguya alınan Özkan Beşkardeş'in 35 hırsızlık olayından kaydı olduğu, 20 suçtan da kesinleşmiş cezası olduğu anlaşıldı. 2011 yılında Hatay'da cezaevinden kaçarak İstanbul'a gelerek gizlendiği belirlenen Özkan Beşkardeş'in, karıştığı bir kavga nedeniyle kullandığı sahte kimliğin deşifre olması nedeniyle son bir vurgun yaparak İstanbul'dan ayrılmayı planladığı ortaya çıktı.

ÇALDIĞI PARALAR VE TABANCA OTOBÜSTE BULUNDU


Kebapçı kuryesi olan zanlının soygunda aldığı paralar ve tabanca otobüste bulundu. Çocuk yetiştirme yurdunda kaldığı dönemde yurttaki bir arkadaşının kimliğini alarak soygun olaylarını gerçekleştiren Beşkardeş'in emniyette,"Bir kavgaya karıştım kullandığım sahte kimlik deşifre oldu. Antalya'da yeni bir hayat kurmak için soygunu yapmaya karar verdim" dediği öne sürüldü.