Şanlıurfa'ya özgü sade yağ, sert buğday unu ve fıstık kullanılarak yapılanbaklava, zahmetli bir yolculuğun ardından sofralara ulaşıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran baklava ustaları, özellikle gece saatlerinde çalışarak siparişleri yetiştirebilmenin tatlı heyecanını yaşıyor.

Ramazanda sıcak havanın da etkisiyle umdukları ilgiyi bulamayan baklavacılar, bayramda çeşitli illere yapacakları satışlarla bu kaybı telafi etmeyi amaçlıyor.

Kilogramı 30-70 lira arasında değişen baklavaya vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Kentte yaklaşık 40 yıldır baklavacılık yapan Mehmet Üstüneller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaliteli bir ürün elde edebilmek için hem kullanılan malzemenin hem de ustanın iyi olması gerektiğini söyledi.

İl dışından yoğun talep aldıklarını anlatan Üstüneller, "Ürünlerimiz kullandığımız sade yağ, fıstık ve undan dolayı çok lezzetli. Bu kaliteyi tüm ülkeye yaymak istiyoruz." dedi.