Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal medyada dolaşan bazı mesajlarda Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Fransa’nın ABD kararından sonra ülkemizde vize başvurularını durdurma yoluna gittiği veya başvuruların sonuçlanma süresini uzattığı kaydedilmektedir.

Bu çerçevede temas edilen Ankara’daki AB Delegasyonu, Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, İtalya, Hollanda ve Fransa Büyükelçilikleri mesajın içeriğini kesin surette reddetmişler, ülkemizdeki vize başvurularının olağan prosedür kapsamında sorunsuz olarak sürdürüldüğünü vurgulamışlardır."

Macaristan'dan vize açıklaması

Macaristan'a vize işlemlerini yürüten Visalia Global'in internet sitesinde 20 Kasım'dan sonra seyahat edeceklere yönelik vize verilmeyeceğine yönelik açıklama kafaları karıştırdı.

Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich,yaptığı açıklamada, konunun kesinlikle bir vize yasağı olmadığını sadece vizeyi verecek şirketle ilgili bir değişiklik olduğunu kaydetti. Bir süre önce yeni bir ihaleye çıktıklarını ve bu ihalenin sonuçlandığını belirten Hendrich, 10 Kasım'dan sonra yeni bir şirket üzerinden vize verilmeye başlanacağını kaydetti.

SORUNSUZ DEVAM EDECEK

Hendrich, yeni şirketi çok yakında duyuracaklarını ve devir teslim işlemlerinin tamamlanmasının ardından vize işlemlerinin bu şirket üzerinden devam edeceğini belirtti.

Hendrich, vize konusunun sorunsuz bir şekilde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Halihazırda vize işlemlerini yürüten şirketin internet sitesine girildiğinde şu şekilde bir uyarı yer alıyor:

"İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu’nun talimatına istinaden 13/10/2017 tarihi itibari ile 20 Kasim 2017 tarihinden sonra seyahat edenlerin (seyahat baslangic tarihi 20.11.2017 ’den sonrasi olan başvurular ) başvurularını geçici olarak kabul edemeyeceğiz."