Maliye Bakanı Ağbal, yıl sonu enflasyon hedefine ulaşılabilmesi için tütün ürünleri ve sigarada yapılması planlanan vergi zammından vazgeçtiklerini söyledi. Ağbal, "Maliye politikası araçları kullanılırken enflasyon öncelikli hedefler arasında olacak" diye konuştu.

"Bu sene enflasyonun yıl sonunda belirlenen sınırlar içinde kalması konusunda para politikası ve maliye politikasında çok dikkatli ve özenli çaba yürütüyoruz. Maliye politikası araçları kullanılırken enflasyon hedefi öncelikli hedefler arasında olacak." diyen Ağbal, şunları kaydetti:

"Sigara, enflasyon sepeti içinde önemli bir yekün oluşturuyor. Geçen sene de sigara fiyatlarında artışlar meydana geldi; o da 2016 enflasyonunu etkiledi ve 2017'de baz etkisi yarattı. Bu sene bu kaynaktan gelebilecek enflasyonist etkileri ortadan kaldırmak amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla vergi artışı yapmamaya karar verdik."

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile tütün ürünlerinin asgari maktu ve maktu vergi tutarlarında, ÖTV kanununa göre ÜFE oranında yapılması öngörülen otomatik maktu vergi artırımının temmuz-aralık dönemi için uygulanmayacağı açıklanmıştı.