Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medyada dördüncü çocuklarının dünyaya geldiğini duyurduğu paylaşımın ardından yapılan hakaret içerikli paylaşımlarla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Bakan Albayrak ve ailesine yönelik paylaşım yapıp, kişi ya da kurumları hedef gösteren hesaplara yönelik yapılan çalışmada 35 hesap yöneticisi tespit edildi. Bunlardan 16'sı yurt genelinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden beşi, polisteki ifadelerinin ardından, biri çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir kişi ise tutuklandı. Dokuz kişinin ise adli işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Tespit edilen hesap yöneticilerinden dörtünün yurt dışında bulunduğu tespit edilirken, diğer 15'inin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü kaydedildi.

FETÖ'CÜ ÇIKTI!

Öte yandan, Albayrak ve ailesini hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edilen sosyal medya hesaplarından birinin, 2017 yılında Konya'da görülen FETÖ çatı davasındaki firari sanıklardan örgütte 'bölge imamı' olarak görev yapmış Onur İnceoğlu'na ait olduğu ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'la dördüncü çocuklarını kucaklarına aldıklarını sosyal medya hesabından 'Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra'ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz' paylaşımıyla duyurmuştu.

Bazı kullanıcılar tarafından paylaşımın altına yapılan çirkin yorumlar ve özellikle Esra Albayrak'a yönelik cinsiyetçi saldırılar toplumun her kesiminden büyük tepki çekmiş ve soruşturma başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 8. torununun doğumunun ardından ailesi ile ilgili sosyal medyada yer alan paylaşımlara sert tepki göstererek, 'Bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeliyle adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız' ifadelerini kullanmıştı.