Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Afganistan'daki Kabil Havaalanı'nda güvenliği sağlama önerisiyle ilgili soruları yanıtladı:

'Afganistan'da mevcudiyetimiz zaten var. Şu anda asker gönderme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Diğer ülkelerle temasımızı sürdürüyoruz. Onlarla birlikte bir arayış içindeyiz. Ve önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tamamlandığında nihai olarak açıklamalar ve gerekli tedbirler alınacak. Bir planlama haline dönüşecek ve bunu uygulamaya koyacağız.'

Akar, 'Yarın Amerikalılarla görüşmelerinin olduğu' bilgisini de verdi.

KARADENİZ'DE İNGİLTERE-RUSYA GERİLİMİ

Karadeniz'de yaşanan İngiltere ve Rusya arasındaki gerilimle ilgili olarak da Akar, 'Hem Rusya'nın hem de İngiltere'nin yaptığı açıklamalar var. Onları gördük inceledik bakıyoruz. Farklı açıklamalar var. Birbiriyle uyumlu açıklamalar değil. Bu konunun gerçeği nedir arkadaşlar bakıyor. Çalışmaları sürüyor, takip ediyoruz." dedi.

(MKE'nin anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifi) Bakanı Akar, "Özelleştirme yok. Çalışan kardeşlerimizin özlük haklarının geriye gitmesi söz konusu değil" ifadelerini kullandı.