Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ekonomik istikrarımız, güvencemiz maalesef ateş hattına tutulmuştur. Devletimiz buna karşı önlemler almaktadır. MHP, devletimizin verdiği her kararın arkasındadır. Bu yoldan dönmeyeceğiz, ödün vermeyeceğiz, Türkiye sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz.

Geçim şartlarını ağırlaştıran, zorlaştıran fiyat artışlarına karşı mücadele edeceğiz. FETÖ'cüler, sıcak para çeteleri, küresel tefeciler, emperyalizme gönüllü casusluk yapan kokuşmuşlar, milletimizin hayat pahalılığına gömülmesi için faaliyet içindedir. Bu artışlara kim sebep oluyorsa suçludur. Kira fiyatları mesela. Bunları yapanların yakasından tutmalı, bedelini ödetmeliyiz.

Bizim bu muhalefete, bu ruhu başıboş gezenlere, bu siyasetçilere mesafemiz çoktur. Kılıçdaroğlu, mahçup olacağı hevese kapılmasın. Türkiye, Demirtaş'ın hayasız hayranlarına teslim olmayacak. Yalan ve iftiradan nem alan, Yezid'in izinden gidenleri mahçup edeceğiz.

"KAVGADAN BESLENEN FİRAVUNLARI MAHCUP EDECEĞİZ"

Cumhuriyetin kurucu değerleri, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle gücüne güç katacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, milli mücadelenin zafer tacıdır.

Türk milleti sahte demokratlara aldanmayacak, aldırmayacaktır. Mazisinde karneyle ekmek verilen hüzün dolu yılların olduğu CHP'nin ve başındaki zatın konuşmaya yüzü bile yoktur. Milletimizin ve devletimizin yanında sapasağlam yerimizi alacağız. Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur.

Gaz yağı yokken haşhaş yağı kullanılan yıllar aklımızdan çıkmamıştır. Biz tarihten dersimizi aldık. Sabırla, sebatla, metanetle, dayanışmayla, bir ve beraberce zorlukları aşacağız. Kavga ve kutuplaşmadan beslenen firavunları Allah'ın izniyle mahcup edeceğiz. 2023 aynı zamanda istikbal hedeflerimizin ileriye taşınmasını sağlayacak tarihi bir eşiktir.

"EĞER ERDOĞAN BUGÜNÜN ABDÜLHAMİD'İ İSE GURUR DUYARIZ"

Son günlerde Abdülhamid Han'la ilgili çıkan tartışmalar vardır. Onu istibdatla ananlar vardır. Şunu söyleyeyim ki, Abdülhamid Han'ı sevdiği kadar sevmeyeni de vardır. Abdülhamid'i Ermeni çeteleri sevmez, sömürgeciler sevmez, Türk ve İslam düşmanları sevmez. Onu sevenlerse onu her zaman hatırlayacaktır. Bu gafiller tarihimizden ne istiyor?

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünün Abdülhamid'i ise gurur duyarız. O her zaman mert oldu, hainlerin oyununu bozdu. Abdülhamid'i ilk savunan değerli fikir insanımız Hüseyin Nihal Atsız'dır. Merhum Atsız açık açık, 'Abdülhamid biçareliğin zıddı ne ise onun kendisidir' demiştir.

"DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Atatürk Ankara ise Abdülhamid Han İstanbul'dur. İkisini birbirinden ayırmak ne mümkün. Dedelerimize hakaret edenler zillettedir. Atatürk'ü seven Abdülhamid'i de sever. Birisini diğerinden üstün tutan bataktadır. Ecdadımıza laf uzattırmayız, devşirmeler akıllarını devşirsin.

Osmanlı İmparatorluğu bizimdir, Türkiye Cumhuriyeti bizimdir, Atatürk bizimdir, Abdülhamid Han da bizimdir. İkisi de bizim değerimizdir. Geçmişte yaşamış her kim varsa duygularımızla değil, bugünün ölçüleriyle değil kendi zamanlarının şartlarıyla değerlendirmeliyiz.

Muhterem büyüklerimizi, büyük ceddimizi anıyorum, Rabbim her birisinden razı olsun diyorum.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

NATO Genel Sekreteri Finlandiya ile İsveç'in üyeliklerinin bir an önce işleme koyulmasını istemiştir. ABD Başkanı Biden bu iki ülkeyle temas halindedir. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurusu ve Türkiye'nin haklı itirazları tüm boyutları ile tartışılmaktadır. İsveç ve Finlandiya'nın bölücü terör örgütü ile yakın ve dostane irtibatları saklanamaz düzeydedir.

Türkiye'nin İsveç Finlandiya'nın NATO üyeliğine isabetli çekinceleri henüz muhatapları tarafından dikkate alınmamıştır. Laf kalabalığı var, sonuç yoktur.

"NATO'DAN AYRILIĞI BİLE GÜNDEME GELEBİLİR"

İsveç PKK'nın önde gelen silah tedarikçileri arasındadır. PKK'lı teröristler İsveç menşeili silahları Türkiye'ye doğrultmuşlardır. Hala sokaklarında teröristleri gezdiren bu devletlere nasıl anlayış göstereceğiz?

Alsınlar İsveç ve Finlandiya'yı tepe tepe kullansınlar. Kendi kararımızı tayin edecek kadar cesuruz. Türkiye'nin NATO'dan ayrılığı bile gündeme gelmelidir."