MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İdam konusunu da gündemine alan Bahçeli, AK Parti'ye çağrıda bulunarak, AK Parti top çevirmesin, zamana oynamasın. İdamda samimiyse MHP'nin sözü söz buna kayıtsız şartsız destek verecektir. 15 Temmuz Türkiye için dönüm noktasıdır." dedi.

Bahçeli, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'na suikast yapmak isteyen darbecilerin yargınlanmasına başlanmıştır. Türk adaletinin bu darbeci ve diğerlerini en ağır şekilde cezalandıracağına inancım tamdır. Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz idam istiyorsa bize düşen bunu Meclis'te yapmaktır." ifadesini kullandı.

'FETÖ'NÜN YANINDA MI DURACAKTIK'

Bahçeli, konuşmasında neden evet dediklerini; "Biz devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet diyeceğiz. Devlet, millet kaynaşmasına destek olacağız. FETÖ'nün yanında mı duracaktık, niye çelişelim, PKK'nın, CHP'nin, TKP'nin, EMEP'in, elinde kan olan aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki değil midir? Biz vatan millet diyoruz elimizin taşın altına sokuyoruz. Hayır diyen vatandaşlarımıza sözüm yoktur, bilakis iradelerine saygım vardır. Fakat hayırsızlardan oluşan, hayır cephesi kurarak fesatlık yapan emekli siyasetçilere, eski tüfeklere, terör bölücülük taşeronlarına itibarımız yoktur, sırtımız da bunlara dönüktür." cümleleriyle açıkladı.

'BİZİMLE BOY ÖLÇÜŞEMEZLER'

Parti içindeki muhalifleri ve CHP'yi eleştiren Bahçeli, "Karşımızda saf saf dizilip hareketimiz durduracaklarmış. Alayını çiğner koşarız. Ahlakını tüketmiş kim ya da kimler varsa bizimle boy ölçüşemez. 15 Temmuz'da 'Başbakan olacağım' diye tutturup bağıranlar kazdığınız kuyuya düşeceksiniz.Kriz ayinine çıkan CHP için başını öne eğecek günler yakındır. Bu zihniyet 1923’ün CHP’si değildir. Ne derlerse desinler 16 Nisan’da evet diyecektir. MHP Türkiye’nin istiklaline sahip çıkacak.