MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorununu HDP'yle çözebiliriz' yönündeki açıklamalarıyla birlikte başlayan tartışmalara yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal ve İttifakları' belgeselinin ilk bölümünde "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz" ifadeleri siyasette beklenmedik anda HDP tartışması başlatmıştı.

'KÜRT SORUNU YOKTUR'

Bahçeli, konuya ilişkin, "HDP meşru bir organ değildir. HDP, PKK terör örgütünün mazbata almış maskeli halidir. Türkiye'de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur" dedi.

Bahçeli, "Türkiye'de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir. Kılıçdaroğlu´nun iradesi rehin alınmış, vicdanı haczedilmiştir" dedi.

Bahçeli açıklamasında, "Aziz Atatürk'ün kurduğu parti meşum ellerin denetimine girerek kökünden ve kimliğinden tehlikeli ölçülerde kopmuş, nihayetinde başkalaşıp melezleşerek siyasi merkezini ve ahlaki metabolizmasını kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında HDP'ye de değinen Bahçeli, "HDP meşru bir organ değil. Terör örgütü PKK'nın mazbata almış maskeli halidir" şeklinde konuştu.

NE OMUŞTU?

Kılıçdaroğlu'na, HDP cephesinden ilk yanıt Sezai Temelli'den gelmişti. Temelli şu ifadeleri kullanmıştı:

'Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP'dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır."

Diğer yandan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da, Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımını olumlu bulduklarını belirterek, "Çözümün adresi Meclis'tir, hiçbir aktör göz ardı edilemez" şeklinde düşüncesini açıklamıştı.

Son olarak tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, "Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM'dir" açıklaması yapmıştı.