Peygamberimizin (sav) Yahudileri Hayber'den sürgün etmesi sebebiyle İsrail'den dilediği özürle gündeme gelen BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in paralı gazetecilerinden Hamad Al Mazrouei, İzmir'deki depreme sevindiğini belirtti.. Al Mazrouei, depremin Fransa tartışmaları sonrası Allah'ın Türkiye'ye bir cevabı olduğunu ileri sürdü.

"İSTANBUL'U DA SALLA"

BAE'nin İsrail'le normalleşme anlaşmaları imzalaması üzerine birbirinden aşağılık beyanatlarda bulunan Hamad Al Mazrouei, cuma günü Türkiye'deki camilerin hutbede Fransa aleyhine açıklamalar yaptığını, Allah'ın İzmir'deki depremle Türklere bir cevap verdiğini söyleyerek akıllara ziyan bir paylaşımda bulundu. Al Mazrouei, "Bugün Cuma. Türkiye'nin bütün camileri Fransa'yı yıktıklarını iddia ediyor. Allah İzmir'den cevap verdi." paylaşımını yaptı. Hamad Al Mazrouei, bu paylaşımının ardında yeni bir paylaşımda daha bulunarak "'Allahım hadi ikincisinde İstabul'u salla' diye yazdı. Tepkiler üzerine ise bu paylaşımını sildi.

MUTANOĞLU SERT TEPKİ GÖSTERDİ

BAE'nin paralı gazetecilerinden Mazrouei'nin alçak sözlerine Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu sert tepki gösterdi. Mutanoğlu Twitter paylaşımında "Birleşik Arap Emirlikleri'nin soysuzlarından biri... İzmir'de yaşanan depreme çok sevinmiş ama 'Allahım hadi ikincisinde İstabul'u salla' diye dua ediyor. Sonra korkup yazdığını siliyor. Cani ruhlu alçaklar." diye yazdı.

HAYBER İÇİN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

BAE'de bin Zayed'in paralı gazetecilerinden Hamad Al Mazrouei, İsrailli bir gazeteye röportaj vererek alçakça ifadelerle Peygamber Efendimiz'i de (sav) suçlama cüretkarlığı göstermişti. Peygamber Efendimize "Hayber'de Yahudilere haksızlık etme" iftirasını atan Mazrouei, 'Onları Medine'den kovdu. 629'da Medine'den ihraç edilen Hayber Yahudileri için İsrail'den özür diliyorum' ifadelerini kullanmıştı.