Amerikan Los Angeles Times gazetesindeki habere göre, BAE yönetimi, test kiti sıkıntısı yaşayan Nevada eyaletinin Las Vegas kentine hatırı sayılır miktarda test kiti bağışı yaptı.

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan tarafından gönderilen 200 bin test kitinin piyasa değeri yaklaşık 20 milyon dolar.

ABD'de federal yönetimden yeterli test kiti ve tıbbi ekipman desteği alamayan Las Vegas'ta perşembe günü açılan test merkezi, BAE'den gelen bağış sayesinde faaliyete geçebildi.

Eyalet yöneticileri de test merkezinin açılmasının, kentte ekonominin ve hayatın yeniden normale dönmesi için dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Yemen'deki savaş ve insani krizdeki sorumluluğu uluslararası kamuoyunda sık sık eleştiri konusu olan BAE'nin, Las Vegas'a yaptığı yüklü bağış dikkati çekerken emirliğin kentteki büyük yatırımları da yeniden gündeme geldi.

BAE'DE 3 KİŞİ DAHA KOVİD-19'DAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 3 kişi daha hayatını kaybetti, Bahreyn'de vaka sayısı yükseldi.

BAE Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 3 kişinin daha Kovid-19'dan yaşamını yitirdiği ülkedeki can kaybının 244'e ulaştığı bildirildi.

Ülke genelinde yapılan testlerde 812 kişinin sonuçlarının pozitif çıktığı kaydedilen açıklamada, böylece vaka sayısının 28 bin 704'e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada 697 hastanın daha iyileşmesiyle hastalığı yenen kişi sayısının 14 bin 495 olduğu ifade edildi.

BAHREYN

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, 28 kişinin daha Kovid-19'a yakalandığını ve toplam vaka sayısının 8 bin 802'ye yükseldiğini açıkladı.

İyileşen hasta sayısının 4 bin 465'e ulaştığı bilgisi verilen açıklamada, salgın nedeniyle bugüne dek 13 hastanın hayatını kaybettiği kaydedildi.