İsrail'den iki firmanın Birleşik Arap Emirlikleri'nden G42 firmasıyla koronavirüsle mücadelede teknolojik çözümler geliştirmek amaçlı çalışmak üzere anlaşma yaptığı belirtildi. İşbirliği yapan Rafael ve İAİ firmaları, İsrail ordusuna füze ve askeri savunma sanayi ekipmanları sağlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) firması ile İsrail firmaları arasındaki anlaşmayı "tarihî" olarak nitelendirerek duyuran ise İsrail Ordu Radyosu ile The Jerusalem Post gazetesi oldu.

İsrail Devlet Radyosu, Rafael ve İAİ (İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi) adlı iki devlet kuruluşunun Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) lider teknoloji firmalarından G42 ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda anlaşmalara imza attıkları bildirildi.

İsrail firmaları ile BAE firması arasındaki anlaşmaya ilişkin The Jerusalem Post gazetesi ise anlaşmaları "tarihi bir gelişme" olarak niteleyerek, İsrailli firmaların savunma sanayiinde faaliyet gösterdiğini ve anlaşma yapan bu 3 şirketin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı etkili çözümler sunmak maksadıyla araştırma ve geliştirme alanında iş birliği yapmayı hedefledikleri paylaşıldı.

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Rafael ve İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi (İAİ) firmaları, İsrail ordusuna, askerî savunma sanayi ekipmanları ile füze üretiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi merkezli G42 firması ise son dönemlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele konusunda çalışmalar yapıyor. G42 firması yapay zeka alanında faaliyet gösteren bir firma olarak biliniyor.